Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων του ALTER

Με τον αγώνα των εργαζομένων στον ALTER, που απαιτούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα, το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπειά τους, συντάσσεται το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, το οποίο με ανακοίνωση του, καλεί όλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους του ALTER, σημειώνοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος είναι να οργανωθεί παντού η αντίσταση στις κάθε είδους επιθέσεις των εργοδοτών, στις περικοπές και στις απολύσεις στην συντονισμένη προσπάθεια κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων». Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους του ALTER να ριζοσπαστικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους, με πορείες, παραστάσεις συλλαλητήρια σε υπουργεία, στη Βουλή, στους δρόμους να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν από κάθε υπεύθυνο να δικαιωθούν.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αφού αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο ALTER και τους εκβιασμούς των ιδιοκτητών του Γ. Κουρή και Κ. Γιαννίκου, επισημαίνει ότι όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στο χώρο των ΜΜΕ δεν έχουν τίποτε το διαφορετικό απ' όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε άλλον τομέα της οικονομίας και σε όλη τη χώρα. «Οι εργαζόμενοι στο ALTER, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αλλά και γενικότερα η εργατική τάξη, δεν ευθύνονται ούτε για την "κακοδιαχείριση" της κάθε επιχείρησης, ούτε συνολικά για την κρίση του συστήματος τους, ούτε για τα χρέη τους. Παρ' όλα αυτά, εργοδότες, κυβέρνηση (χθες του ΠΑΣΟΚ σήμερα του ΜΑΥΡΟΥ μετώπου των κομμάτων της πλουτοκρατίας), ΔΝΤ, ΕΕ χτυπούν αλύπητα και συντονισμένα τους εργαζόμενους με απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων, μειώσεις αποδοχών, κατάργηση ΣΣΕ και κάθε είδους κατάκτησης και δικαιωμάτων, φοροεπιδρομή, ιδιωτικοποίηση της Υγείας της Παιδείας», τονίζει.

Σημειώνει δε, ότι η επίθεση, που δέχεται σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ, έχει πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο και εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση σε βάρος όλου του λαού. «Στόχος τους, οι ίδιοι να την βγάλουν με όσο το δυνατόν λιγότερη χασούρα, να φορτώσουν τη ζημιά στους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα αξιοποιώντας την κρίση να περάσουν μέτρα που χρόνια είχαν στα συρτάρια τους και που θα κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση».

Επομένως - όπως τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ - πολιτική και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση και, ταυτόχρονα, να προωθείται συστηματικά και πολύμορφα η από τα κάτω ενότητα δράσης των εργαζομένων, κόντρα στην εργοδοσία και τα στελέχη της σε κάθε χώρο, η συμπόρευση με την εργατική τάξη, για να εξασφαλίζεται η απάντηση από τη σκοπιά των πραγματικών συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων στη συνολική, ταξική επίθεση του κεφαλαίου.

«Δεν υπάρχουν ατομικές ή συντεχνιακές λύσεις. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό ταξικό αγώνα. Η άμυνα δεν αποτελεί λύση. Οι εργαζόμενοι στον ALTER δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο αυτή που ήδη ακολουθούν. Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος», σημειώνει, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι οι μεγαλομέτοχοι του ALTER Κουρής και Γιαννίκος είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων. Εδώ και τώρα να εξοφλήσουν τους μισθούς τους».

Καλεί τους εργαζόμενους - επειδή το φάσμα της ανεργίας, τα αποτελέσματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής θα εξακολουθούν να απειλούν τους εργαζόμενους - να απαιτούν:

-- Κανένας απλήρωτος να μην πεινάσει, να δοθεί επίδομα ανεργίας σε έλους όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, να λυθεί τώρα κάθε τυπική εκκρεμότητα. Να δίνεται αυτό το επίδομα για όσο κρατάει η αντιδικία αλλά και για όσο διαρκεί η ανεργία.

-- Να μη μείνει κανένας ανασφάλιστος είτε ιατροφαρμακευτικά είτε συνταξιοδοτικά, κανένα ένσημο χαμένο. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.

-- Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώσει χαράτσια, πολύ περισσότερο οι απλήρωτοι του ΑΛΤΕΡ.

-- Να παγώσουν τα δάνεια στις τράπεζες για κάθε απλήρωτο και άνεργο συνάδελφο, χωρίς ανατοκισμό των τόκων.

-- Οσοι έχουν παιδιά που πάνε σε παιδικούς σταθμούς να μην πληρώνουν τροφεία, αν τα παιδιά τους σπουδάζουν να τους παρέχεται πραγματική δωρεάν σίτιση, στέγαση και συγγράμματα. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών

-- Δωρεάν μεταφορά για τους απλήρωτους - άνεργους, με χορήγηση κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

-- Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org