Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΠΑΔ
Πανηγυρίζει για την περιστολή των δαπανών Υγείας

Για τη μείωση της συνολικής δαπάνης Υγείας του ΟΠΑΔ το 2011 κατά 143 εκατ. ευρώ (9,2%) «πανηγύρισε» χτες ο διοικητής του Οργανισμού κατά την παρουσίαση των ετήσιων πεπραγμένων. Μείωση που αντιστοιχεί σε μείωση παροχών προς τους ασφαλισμένους, αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Την ίδια στιγμή, το χρέος του ΟΠΑΔ ανέρχεται στα 1,7 δισ. ευρώ, εξαιτίας της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, αλλά και συνολικά των υπηρεσιών Υγείας και των φαρμάκων που καλούνται να αγοράζουν τα Ταμεία είτε από ιδιώτες είτε από το κράτος. Ενδεικτικά, στον ΟΠΑΔ, το κράτος οφείλει ακόμη μέρος της επιχορήγησης για το 2011, ενώ εκκρεμούν οφειλές προς τρίτους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ, τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι και μέσω της αύξησης των εισφορών τους, οι οποίες από 2,5% ανήλθαν στο 4%.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Π. Βαβούγιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο οποίος έκανε λόγο για περιστολή των δαπανών, για παροχές προς τους ασφαλισμένους με το σταγονόμετρο, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης η οποία μειώνεται κατά 2,5 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ