«Οι εκδότες και οι καναλάρχες, έχοντας στήριγμα όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στα MME», αναφέρει στην ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι οι εργοδότες συντονισμένα και με σχέδιο προσπαθούν να περάσουν ατομικές συμβάσεις για μείωση αποδοχών της τάξης του 15%-20%, ενώ ταυτόχρονα σαμποτάρουν συστηματικά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. «Στόχος η ολοκληρωτική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας», τονίζει.
«Είτε με κέρδη είτε με ζημιές οι εργοδότες συνεχίζουν το σφαγιασμό κάθε εργασιακού δικαιώματος των εργαζομένων, πότε στο όνομα της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης πότε χάριν της ανταγωνιστικότητας», επισημαίνει για να συνεχίσει: «Η επίθεση από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι ενιαία και συντονισμένη και τέτοιο χαρακτήρα πρέπει να πάρει και η αντεπίθεση των εργαζομένων. Υπάρχει αρκετή πείρα συσσωρευμένη από τους εργαζόμενους ώστε να μπορούν πλέον να αποφεύγουν τις πεπονόφλουδες και τα ψευτοδιλήμματα. Το αληθινό δίλημμα είναι ένα: Υποταγή που οδηγεί στην εξαθλίωση ή αντίσταση και αγώνας με αξιοπρέπεια και χειραφέτηση από τους εργοδότες και τα κόμματά τους;Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος».
Καλεί «να σηκωθούμε όλοι στο πόδι, να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι ατομικές συμβάσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οποιαδήποτε άλλη μορφή μείωσης μισθού ή ελαστική σχέση εργασίας. Να πούμε ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, να καταργήσουμε στην πράξη τους νόμους που τις υπονομεύουν. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ταξικών σωματείων, που σε παρόμοια διλήμματα απάντησαν αγωνιστικά και δείχνουν το δρόμο».
Αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εργαζόμενους που αντιστέκονται: «Οι χαλυβουργοί στην Ελευσίνα δίνουν μαθήματα ταξικού αγώνα και αλληλεγγύης, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην ΚΑΤΣΕΛΗΣ, στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στο Κορωπί που πέτυχαν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων, όπως και στην ΜΕΒΓΑΛ λίγες μέρες πριν.
Αλλά και οι συνάδελφοι στο ΚΕΡΔΟΣ που αντιστέκονται στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, δεν υπογράφουν τις ατομικές συμβάσεις. Είναι ήδη νικητές γιατί ξεπέρασαν το φόβο που θέλουν να επιβάλουν σε όλους μας».
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του «Κέρδους», αλλά και σε κάθε άλλο συνάδελφο που σηκώνει κεφάλι. Να μη μείνουν φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά παραδείγματα που θα γενικευτούν.
«Να πάρει σάρκα και οστά η ταξική αλληλεγγύη. Κανένας άνεργος ή απλήρωτος συνάδελφος να μη μείνει μόνος του, σε κανέναν να μην τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα, το νερό, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να διεκδικήσουμε τώρα μέτρα ανακούφισης για όλους αυτούς τους συναδέλφους που είτε απολύθηκαν είτε μένουν απλήρωτοι για μήνες. Να παγώσουν τα δάνεια στις τράπεζες, να μη χάσει κανένας το σπίτι του. Οι άνεργοι να επιδοτούνται όσο κρατάει η ανεργία. Να μη μείνουν ανασφάλιστοι.
Να διεκδικήσουμε ανάλογο επίδομα και για τους συνάδελφους που η εργοδοσία τούς αφήνει απλήρωτους για μήνες. Οσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας να δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Κανένας εργαζόμενος ή άνεργος να μην πληρώσει τα χαράτσια, συλλογικά και οργανωμένα να τους τα επιστρέψουμε», σημειώνει.
Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό, αλλά και οι λαϊκές επιτροπές που στήνονται σε κάθε γειτονιά πρωτοστατούν στη μάχη κατά των χαρατσιών. Επικοινωνήστε μαζί τους, ξεπεράστε το φόβο, κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους. «Συσπειρωθείτε στο ΠΑΜΕ, στα ταξικά σωματεία, στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ. Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα», καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.
Επίσης, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους για σήμερα Τρίτη 6 Δεκέμβρη σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή, σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις μπροστά στα γραφεία των εφοριών, απαιτώντας να ακυρωθεί το χαράτσι για τα ακίνητα, να σταματήσει η φοροληστεία, ενώ το απόγευμα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη, σε κάθε δήμο.
Επίσης, καλεί για τις 20 Δεκέμβρη στα συλλαλητήρια για τους ανέργους σε κάθε πόλη γιατί «δεν αφορά μόνο τους ανέργους, είναι ζήτημα συνολικά των εργαζομένων».