Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετοιμάζουν ελιγμό για τα ταξί

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το υπουργείο Υποδομών να παρουσιάσει το νομοσχέδιο που θα οριστικοποιήσει τις αντιδραστικές αλλαγές και στο ζήτημα της «απελευθέρωσης» των οδικών επιβατικών μεταφορών. Οπως φαίνεται, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. έχουν βρει κοινή «φόρμουλα» - με τη σύμφωνη γνώμη της «πρασινογάλαζης» συνδικαλιστικής ηγεσίας της Ομοσπονδίας των ταξί. Ο νυν υπουργός Μ. Βορίδης έχει αφήσει σε πρόσφατες δηλώσεις του να «αιωρείται» ότι το ζήτημα των πληθυσμιακών κριτηρίων για την έκδοση νέων αδειών θα επανεξεταστεί μιας και «δεν το έχει διαβάσει στο μνημόνιο», σε μια προσπάθεια, που εκτός των άλλων, ερμηνεύεται και ως «επικοινωνιακή καλλιέργεια» ενός... νηφάλιου προφίλ.

Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον στην πρωτεύουσα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε μεγάλο βαθμό και στην Πάτρα, η αγορά των τετραθέσιων ταξί είναι ήδη υπερκορεσμένη και με την πτώση του τζίρου, που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια, η κυκλοφορία μερικών ακόμη χιλιάδων οχημάτων - που προβλέπει το σχέδιο Ραγκούση - είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη επιλογή. Αλλωστε, αυτό που ζητούν οι επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη αγορά είναι τα «φιλέτα» της - λιμάνια, αεροδρόμια, τουριστικοί προορισμοί - αλλά και άλλου τύπου οχήματα, όπως 7θέσια και 9θέσια μίνι-βαν ή αδειοδότηση για ενοικίαση λιμουζίνας μετά οδηγού. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ενδιαφέρονται για οχήματα που να παραμένουν σταθμευμένα σε ουρές εκατοντάδων μέτρων στις πιάτσες, περιμένοντας τον πελάτη...

Σε λίγες μέρες, λοιπόν, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή και το ζητούμενο είναι οι αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες να μην «τσιμπήσουν» από τον πολιτικό ελιγμό που θα επιχειρήσει η «φαιογαλαζοπράσινη» συγκυβέρνηση, για να τους «σφάξει με το βαμβάκι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ