Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ξεκινούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Αρχή θα γίνει στην Καρδίτσα στις 7 του Δεκέμβρη

Από την Καρδίτσα ξεκινούν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που θα συνεχιστούν, θα κλιμακωθούν και θα κορυφωθούν με το πανελλαδικό, αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη του Γενάρη, όπως αποφασίστηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση, στη Λάρισα, της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη, 7 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης θα γίνει σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και αγροτών την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία θα ληφθούν και μέτρα για τη συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών στα χωριά του νομού, που θα προωθήσουν, με οργανωμένο τρόπο, την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ για τα ακίνητα.

Οπως επισήμανε ο Β. Μπούτας, με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση οι αγρότες της Καρδίτσας θα στείλουν μήνυμα ασίγαστης αγωνιστικής πάλης για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που οδηγεί σε μαζικό ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά. Θα σηκώσουν τείχος ισχυρής αντίστασης στη χαρατσοεπιδρομή της κυβέρνησης - τρόικας, θα διεκδικήσουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα και μείωση του κόστους παραγωγής. Ταυτόχρονα, θα προβάλουν την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Στα Τρίκαλα

Σύσκεψη αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, γεωργών και κτηνοτρόφων οργανώνει, την ερχόμενη Δευτέρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη». Στη σύσκεψη θα καθοριστεί πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών του νομού και θα ληφθεί απόφαση για συμμετοχή τους, με τρακτέρ, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την 1η Δεκέμβρη, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Οι Τρικαλινοί αγρότες δηλώνουν έτοιμοι κι αποφασισμένοι να πάρουν μαζικά μέρος στους νέους αγώνες κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θ' απλωθούν σ' όλη τη χώρα, για να εκφραστεί η αγωνιστική αντίθεση της μικρομεσαίας αγροτιάς στα χαράτσια, το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα, γενικότερα στην πολιτική που οδηγεί στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, στην πλήρη υποβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ