Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προπέτασμα καπνού το σίριαλ με τις υπογραφές

Είναι κεντρικός πυλώνας στην αντιλαϊκή επίθεση και σαν τέτοια πρέπει να την πολεμήσει ο λαός

Με τερτίπια και κορόνες η ΝΔ προσπαθεί να διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που συνυπηρετεί με το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα αστικά κόμματα. Να πάρουν απάντηση με ένταση των ταξικών αγώνων και οργάνωση παντού!
Με τερτίπια και κορόνες η ΝΔ προσπαθεί να διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που συνυπηρετεί με το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα αστικά κόμματα. Να πάρουν απάντηση με ένταση των ταξικών αγώνων και οργάνωση παντού!
Δίοδο απεμπλοκής που να σώζει τα προσχήματα για την ίδια αναζητεί η ηγεσία της ΝΔ στο ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει και δεσμεύεται για το σύνολο των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που ανέλαβε να προωθήσει η συγκυβέρνηση. Επίσημα, η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μέχρι τώρα ο Αντ. Σαμαράς είναι πλήρεις, ουσιαστικές και ισχυρές, ωστόσο την ίδια στιγμή παρασκηνιακά αναζητείται «μια λογική και γρήγορη απεμπλοκή», στο όνομα του να μην τεθούν σε κίνδυνο η 6η δόση και η «ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης, δήλωσε χτες ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» αναφορικά με τη στάση του προέδρου της ΝΔ στο ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων, παραπέμποντας στις «θεσμικές» δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μέχρι τώρα ο Αντ. Σαμαράς (απόφαση πολιτικών αρχηγών στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έγκριση προϋπολογισμού, επιστολή στο ΕΛΚ). Παράλληλα, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο επίσημο αίτημα ή κάποιο προσχέδιο επιστολής από την πλευρά της ΕΕ για την υπογραφή του Αντ. Σαμαρά.

Επέμεινε, επίσης, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στην ημερομηνία των εκλογών, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρή παράταση της θητείας της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα η συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους. «Αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε», είπε, απορρίπτοντας ωστόσο το ενδεχόμενο μιας μεγάλης παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως έχουν ήδη προτείνει Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη.

Τη συνέπεια με την οποία η ΝΔ θα υπερασπιστεί το σύνολο του αντιλαϊκού έργου αυτής και όποιας επόμενης κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν με δηλώσεις τους και άλλα στελέχη του κόμματος. «Πιστεύω ότι η δέσμευση η πολιτική σε στόχους και στρατηγικές έχει δοθεί από αυτήν την κυβέρνηση και νομίζω ότι οι εταίροι κάνουν ένα πολιτικό λάθος και το τραβάνε λίγο περισσότερο από όσο πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Αθήνα 9,84») ο ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος.

«Οι Γάλλοι ζήτησαν μέσα στο Eurogroup τις υπογραφές και ζήτησαν κατευθείαν επιστολές και με συγκεκριμένο περιεχόμενο, και φαίνεται πως η κυρία Μέρκελ βρήκε την ενδιάμεση λύση, δηλαδή να γραφτεί μια επιστολή των αρχηγών στον κ. Παπαδήμο και ο κ. Παπαδήμος ν' απευθυνθεί δεσμευόμενος στο εξωτερικό», ανέφερε (στον «Φλας») η Μ. Γιαννάκου.«Αν πρόκειται κανείς να μας ταπεινώσει για να πάρουμε την 6η δόση, να ταπεινωθούμε. Αλλά, θα πρέπει να μας διαβεβαιώσουν ότι ταπεινωνόμαστε για έναν ανώτερο σκοπό» (!), είπε από την πλευρά του ο τομεάρχης Χρ. Ζώης, εκφράζοντας την κυρίαρχη τάση μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών, που θεωρούν αδιανόητο να μην εκταμιευθεί η 6η δόση για οποιονδήποτε λόγο.

Σιγόντο από παντού

Την έγγραφη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ για την εφαρμογή της πολιτικής που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση ζήτησε και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, εκβιάζοντας ασύστολα το λαό με την έκτη δόση. «Πρέπει να γίνει σαφές ότι πρέπει να υπάρχει και η δέσμευση του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων. Εχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο, το να λες ότι οι δηλώσεις σου αρκούν. Θέλουμε την υπογραφή αυτού του κυρίου Σαμαρά, αλλιώς δεν θα πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση», φέρεται να δήλωσε ο Κέες ντε Γιάγκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL 7.

Σημειώνεται ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Φινλανδίας την Παρασκευή στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας και της εκταμίευσης της έκτης δόσης. Απαραίτητη για την εκταμίευση της έκτης δόσης χαρακτήρισε την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ κυβερνητικός παράγοντας της Γερμανίας, ο οποίος μίλησε χτες με Ελληνες δημοσιογράφους, που επισκέπτονται το Βερολίνο. Ο ίδιος τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα με τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση αγοράς εργασίας», υποστηρίζοντας ότι «αυτό θα δώσει απάντηση στην ανεργία και θα φέρει ανάπτυξη χωρίς κόστος και θα απελευθερώσει τις δυνάμεις της αγοράς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φέρνει νέο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» στις αρχές Δεκέμβρη(2011-11-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-11-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-11-23 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή στρατηγική πάνω από υπογραφές(2011-11-22 00:00:00.0)
Προσηλωμένα στη μαύρη αποστολή της συγκυβέρνησης(2011-11-17 00:00:00.0)
«Μεγαλομέτοχος» στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου(2011-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ