Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Ξαφνικός θάνατος νεαρού αθλούμενου

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 21χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, στο Βόλο, προχτές το βράδυ, λίγο πριν ξεκινήσει αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ φίλων, στις εγκαταστάσεις γηπέδου 5Χ5, στην Αγία Παρασκευή. Ο 21χρονος Ευστάθιος Κουτσουβέλης, που δούλευε ως μηχανικός αυτοκινήτων και ήταν το μοναχοπαίδι της χήρας μάνας του αισθάνθηκε αδιαθεσία στο γήπεδο και πέθανε πριν προλάβει κανείς από τους συμπαίκτες του να κάνει το παραμικρό. Στη συνέχεια κλήθηκε μονάδα του ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ιστορικό καρδιολογικού προβλήματος.

Ερωτηματικά και ευθύνες

Το τραγικό περιστατικό - και ασχέτως με τις όποιες παθολογικές αιτίες υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση - φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το θέμα των συνθηκών που επικρατούν στους αθλητικούς χώρους και ιδιαίτερα στα ιδιωτικά γήπεδα (τύπου 5Χ5 ή 8Χ8) όσον αφορά την ιατρική φροντίδα των αθλούμενων (οι οποίοι δεν πληρώνουν και λίγα προκειμένου να αθληθούν). Είναι γνωστό ότι σε αυτό το νέο - και αρκετά επικερδές για τους επιχειρηματίες - ...νέο φρούτο στο χώρο της άθλησης τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αθλούμενων.

Είτε αυτά έχουν να κάνουν με την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων είτε στο ακόμα πιο ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ιατρού που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανύπαρκτη ή σε άλλες εντελώς τυπική χωρίς να υπάρχουν οι δυνατότητες προσφοράς βοήθειας εάν χρειαστεί. Επίσης, περιστατικά σαν και αυτό του Βόλου αναδεικνύουν και το θέμα των υποχρεωτικών εξετάσεων σε όσους αθλούνται αλλά και της ύπαρξης ιατρικού πιστοποιητικού που θα πρέπει να κατατίθεται.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η λειτουργία όλων αυτών των επί της ουσίας ...μικρών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται την ανάγκη για άθληση των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας για την οποία η κρατική μέριμνα είναι ανύπαρκτη σε αυτόν τον τομέα λειτουργούν και χωρίς κάνεναν έλεγχο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ