Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τεράστια τα προβλήματα του ΟΕΕΚ

Στα «ακανθώδη» προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) ως θεσμός υπεύθυνος για την παροχή επαγγελματικής κατάρτισης, αναφέρονται στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Αντώνης Σκυλλάκος.

Τέτοια προβλήματα είναι: α) Η απαράδεκτη και προκλητική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς των δημόσιων ΙΕΚ. β) Η προσανατολισμένη στην «απασχολησιμότητα» υποβαθμισμένη, αποσπασματική και ληξιπρόθεσμη κατάρτιση που προσφέρεται στους σπουδαστές. γ) Τα υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του ΟΕΕΚ (οικονομικά προβλήματα, του οργανισμού, αδιαφάνεια, αναξιοκρατικές επιλογές κλπ).

Αυτά και άλλα προβλήματα έχουν οδηγήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς, τους υπαλλήλους και τους σπουδαστές.

Οι τρεις κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους εκπαιδευτικούς (περίπου 14 δισ.) και σε τι ενέργειες θα προβεί για την τακτική και έγκαιρη καταβολή της εκάστοτε αμοιβής τους. Επίσης, τον ρωτούν τι λύσεις θα δώσει στα προβλήματα των υπαλλήλων του ΟΕΕΚ, αλλά και στα αιτήματα των σπουδαστών των ΙΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ