Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γεράκια...

Μέρα τη μέρα συμπληρώνεται η ομάδα των «γερακιών» που θα αποτελούν τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τον υιό Μπους, τουλάχιστον όσον αφορά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Στην παρέα του πρώην στρατηγού και νυν ΥΠΕΞ, Κόλιν Πάουελ, της υπουργού για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Κοντολίζα Ράις - τους δύο πιο «λευκούς» μαύρους που μπορεί να συναντήσει κανείς - αλλά και του Ντόναλντ Ράμσφιλντ στη θέση του υπουργού Αμυνας, προστέθηκε από τη Δευτέρα και ο Πολ Ουόλφοβιτς ως δεύτερος στην ιεραρχία στο υπουργείο Αμυνας.

Ο Ουόλφοβιτς, πρώην αξιωματούχος των κυβερνήσεων Ρήγκαν και Μπους, πανεπιστημιακός και διπλωμάτης, είναι γνωστός για τις «ειρηνικές» του απόψεις... ως ειδικός στις στρατηγικές υποθέσεις. Οπως ότι είναι «επιφυλακτικός» απέναντι στην Κίνα και διάκειται ευνοϊκά στην ανατροπή με τα όπλα, σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει με άλλον τρόπο, του Ιρακινού Προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν!

Μάλλον, ο καταλληλότερος άνθρωπος στην καλύτερη θέση, αφού και εμπειρία διαθέτει ως πρώην κυβερνητικό μέλος και μάλιστα από την ίδια θέση κατά την περίοδο του Πολέμου του Κόλπου, αλλά και την «πολεμοχαρή» διάθεση και πυγμή που θα τον κάνει άκρως αποτελεσματικό αν και, κυρίως, όταν παραστεί ανάγκη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ