Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Την Παρασκευή το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους σπουδαστές των ΤΕΙ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Την Παρασκευή σπουδαστές των ΤΕΙ απ' όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι, αντιδρώντας στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα, που με τις περικοπές κονδυλίων έχουν οδηγηθεί σε υπολειτουργία. Λίστες αναμονής, χαμένα εργαστήρια για πολλούς σπουδαστές, ελάχιστοι καθηγητές, καθόλου χρήματα για αναλώσιμα. Στο συλλαλητήριο της Παρασκευής καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και στις σχολές γίνονται συνελεύσεις Συλλόγων, ετών, εργαστηρίων για αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής.

Απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι Σύλλογοι του ΤΕΙ Λαμίας, του ΤΕΙ Σπάρτης, της ΣΓΚΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας. Για τη συμμετοχή των σπουδαστών της Λάρισας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο δρομολογούνται λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 7 π.μ. της ίδιας μέρας, από την πλατεία Λαού.

Στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ περιγράφεται η κατάσταση στα ΤΕΙ και ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται:

«Αυτή η κατάσταση έχει αιτία, ένοχο με όνομα. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ, της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, χρόνια τώρα. Στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης έρχονται με μεγαλύτερη σφοδρότητα. Ο νέος νόμος-πλαίσιο προωθεί με μεγαλύτερη ένταση αυτές τις κατευθύνσεις. Ηρθε η ώρα να ξεκουμπιστούν και αυτοί και η πολιτική τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προέδρων και των διοικήσεων των ιδρυμάτων. Αποτελούν το μακρύ χέρι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα ιδρύματα, χρόνια τώρα υλοποιούν και προωθούν αυτή την πολιτική, ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς - φτωχοκομείου. Σήμερα επικαλούνται αδυναμία λειτουργίας των ιδρυμάτων, για να διαπραγματευτούν με το υπουργείο για τους όρους εφαρμογής των αναδιαρθρώσεων. Είναι αυτοί που εκβίαζαν για να σταματήσουν οι συλλογικοί αγώνες και οι καταλήψεις, απειλώντας με απώλεια εξεταστικής και εξαμήνου. Κανένας σπουδαστής δεν πρέπει να ταυτιστεί μαζί τους.

Το παιχνίδι τους παίζουν και οι παρατάξεις των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ. Εδώ και χρόνια τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν με χέρια και με πόδια, όπως και όλους τους μειωμένους προϋπολογισμούς μαζί με τους προέδρους. Μας έταζαν "λαγούς με πετραχήλια" με το παραμύθι περί ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, με ψέματα για επαγγελματικά δικαιώματα και άλλα πολλά»...

«Τώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», τονίζει το ΜΑΣ και καλεί: «Ο αγώνας των σπουδαστών να συνδεθεί με τον αγώνα του λαού» για να «ανοίξει ο δρόμος για δωρεάν και υψηλού επιπέδου Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ