Σάββατο 29 Οχτώβρη 2011 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θράσος να φέρνουν το λαό στα μέτρα τους

-- Το τελευταίο διάστημα έγινε πολλή συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός είπε το πρωί ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει αλλαγές, εσείς βλέπετε να απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο;

-- Ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να πει ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με τα μέτρα! Εμείς έχετε δει πώς μιλάμε: «Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού υποφέρει». Αυτό έχουμε κάθε δικαίωμα να το πούμε. Από πού και ως πού βγαίνει ο οποιοσδήποτε, βγαίνει ο πρωθυπουργός, βγαίνει ο Σαμαράς, βγαίνει ο Τσίπρας και λένε: «Ο λαός θέλει εκείνο». Ο καθένας φέρνει το λαό στα δικά του μέτρα. Εμείς λέμε «ο λαός έχει ανάγκη απ' αυτό, πρέπει να κάνει εκείνο». Και δεν εκχωρούμε το δικαίωμα σε κανέναν να μιλάει εξ ονόματος του λαού. Ακόμα και ο πρωθυπουργός, φυσικά εκλεγμένος είναι, αυτό δεν λέει τίποτα.

Τώρα για τις εκλογές. Εμείς αυτή τη στιγμή βάζουμε το εξής ζήτημα: Καταψήφιση της συμφωνίας. Οσο γίνεται ευρύτατη καταψήφιση. Βεβαίως αναπόφευκτα αυτό φέρνει τις εκλογές. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν για το λαό ένα εφαλτήριο. Για ποιο πράγμα; Να τσακίσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Να μην επιτρέψει να υπάρχουν αυταπάτες ότι μπορεί οι προτάσεις μικρότερων κομμάτων, επειδή είναι μικρότερα και αντιπολιτευόμενα, να λύσουν το πρόβλημα, όλοι αυτοί που μέχρι τώρα μιλούσαν για το ευρωενωσιακό θαύμα, για το μονόδρομο της ΕΕ. Εφαλτήριο σήμερα για το λαό είναι η πολιτική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Από κει και πέρα, εμείς, δεν τα έχουμε κρεμάσει στις εκλογές. Θεωρούμε ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, πρέπει να είναι εκλογές εν μέσω κινητοποιήσεων που πηγάζουν από το εργοστάσιο, από το γραφείο, από τη γειτονιά και βεβαίως συνενώνονται σε ένα πανελλαδικό χείμαρρο. Ετσι πρέπει να πάμε στις εκλογές. Εκλογές με ατάκες και με στημένους καυγάδες και που ο λαός να κάθεται στην τηλεόραση να βλέπει ποιος τα λέει καλύτερα ή ποιος βρίζει καλύτερα, δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ