Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με σχέδιο για την προετοιμασία της απεργίας

Το Συνδικάτο αποφάσισε την ίδρυση τριών νέων Παραρτημάτων στα Βόρεια, Νότια και Δυτικά Προάστια

Σε συγκεκριμένα μέτρα που καλούνται να υλοποιήσουν ένας προς ένας οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας της 19ης Οκτώβρη κατέληξε προχτές το απόγευμα σε διευρυμένη συνεδρίασή της - με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων και εργαζομένων - η διοίκησή του. Τα συγκεκριμένα καθήκοντα που αποφασίστηκαν προχτές έχουν στόχο: Τη μαζική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία. Τα μετρήσιμα βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο.

Μάλιστα, η διοίκηση του Συνδικάτου συγκαλεί νέα έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση της διοίκησης τη Δευτέρα για τον έλεγχο της δουλειάς μπροστά στην προετοιμασία της απεργίας. Παράλληλα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της δουλειάς για την οργάνωση των εργαζομένων, για να βάλει το συνδικάτο «πόδι» σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε επισιτιστική επιχείρηση, αποφασίστηκε η ίδρυση τριών νέων παραρτημάτων του, στα Βόρεια, Νότια και Δυτικά Προάστια.

Τα καθήκοντα που τέθηκαν μπροστά στην απεργία αφορούν:

  • Ο κάθε εργαζόμενος και συνδικαλιστής να μοιράσει μέσα στον τόπο δουλειάς του την ανακοίνωση του συνδικάτου για την απεργία, να συζητήσει με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα της επιτυχίας της και με επιδίωξη να στηθούν απεργιακές επιτροπές.
  • Να συνεδριάσουν άμεσα οι διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων, να πάρουν αποφάσεις και μέτρα για την απεργία.
  • Να απευθυνθούμε σε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για τη δημιουργία απεργιακών επιτροπών που θα προετοιμάσουν και θα περιφρουρήσουν την απεργία.
  • Παράλληλα, να συνεχιστεί και ενταθεί η δουλειά μπροστά στην απεργία για το στήσιμο σωματειακών επιτροπών, όπου δεν υπάρχουν.
Εμπειρία από χώρους δουλειάς

Ηδη, υπάρχει πολύτιμη εμπειρία όπως αυτή συζητήθηκε στη σύσκεψη.

  • Σε μπαρ στο Γκάζι που δουλεύουν πάνω από 40 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι, με μεροκάματα πολύ κάτω από την κλαδική σύμβαση. Οι μετανάστες που δουλεύουν στη λάντζα παίρνουν ακόμα λιγότερα χρήματα. Η επίμονη προσπάθεια πρωτοπόρων εργαζόμενων φαίνεται ότι φέρνει αποτελέσματα, αφού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το στήσιμο σωματειακής επιτροπής.
  • Σε άλλη επιχείρηση στο Μενίδι, οι εργαζόμενοι έντονα τρομοκρατημένοι δεν ήθελαν να συζητήσουν την οργάνωσή τους στο συνδικάτο. Αυτή τη στιγμή είναι 8 βδομάδες απλήρωτοι, τους οφείλονται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, και η πλειοψηφία δουλεύει με τα μισά ένσημα. Μετά από τις παρεμβάσεις του σωματείου μαζί με εργαζόμενους εκεί έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το άμεσο στήσιμο σωματειακής επιτροπής.
  • Στο ξενοδοχείο «Olympic Royal», όπου όλο το προηγούμενο χρόνο το σωματείο μαζί με εργαζόμενους που μπήκαν μπροστά στη μάχη πραγματοποίησαν πλήθος κινητοποιήσεων, συσκέψεων με διάφορες μορφές για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να καταβάλλονται οι μισθοί στην ώρα τους, καθώς τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια αυτοί καθυστερούσαν 4 και 5 μήνες. Ολη αυτή η προσπάθεια έφερε αποτελέσματα, καθώς προχτές το Συνδικάτο γιόρτασε και επίσημα το στήσιμο επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ