Κυριακή 9 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πανάκριβη αποκατάσταση «ανεπάρκειας» των υπολογιστών

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν, κατά τον προηγούμενο κυρίως χρόνο, για την αντιμετώπιση της ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ των ηλεκτρονικών υπολογιστών να καταγράψουν τις νέες ημερομηνίες, μετά το 1999. Και όχι για τη «θεραπεία του ιού», όπως επέμεναν να μιλάνε πολλοί, αλλά για τη διόρθωση της υστέρησης που συνόδευε το λογισμικό τους, κατά τον προγραμματισμό της αρχικής παραγωγής τους.

Εντελώς απλουστευτικά, ο «εγκέφαλός» τους είχε προγραμματιστεί να «διαβάζει με βάση το μηδέν και τη μονάδα, αντί για περισσότερα ψηφιακά στοιχεία, όπως θα μπορούσε να έχει γίνει, στους παλιούς υπολογιστές, με βάση την απλή πρόβλεψη, ώστε να καταγράφουν τις νέες ημερομηνίες σε όλα τα επίπεδα, από την αρχή του 2000.

Μεγάλος θόρυβος προηγήθηκε και κορυφώθηκε για να επισημανθούν τεράστιοι κίνδυνοι γενικότερης αποσταθεροποίησης που δεν επιβεβαιώθηκαν, παρά σε πολύ μικρότερη κλίμακα περιστατικών στις διάφορες χώρες. Ετσι, όμως, οι εταιρίες εκείνες που είχαν κατασκευάσει χιλιάδες υπολογιστές, με την εγγενή υστέρηση και ανεπάρκεια, όπως και άλλες που εμφανίστηκαν στην αγορά, ανέλαβαν - μέσα σε έντονο κλίμα καταστροφολογίας, να προσαρμόσουν τα λογισμικά των υπολογιστών, σε νέα προβλέψιμα δεδομένα, και να καρπωθούν αυτά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Καταστροφολογία που περιλάμβανε πραγματικά, αλλά και μεταφυσικά στοιχεία, τύπου Αποκάλυψης, ότι κρατικά, στρατιωτικά, επιχειρηματικά και άλλα προγράμματα Οργανισμών, αλλά και ιδιωτών κινδύνευαν να τιναχτούν στον αέρα. Τρομοεπιχείρηση, που θα παρακολουθεί και για μικρό, ακόμη χρονικό διάστημα.

Αρχικό λοιπόν ήταν το «λάθος» πρόβλεψης, κατά τον προγραμματισμό των υπολογιστών, παλαιότερων σχετικά γενεών, που δεν έλαβε υπόψη ΚΑΙ το χρονικό ορίζοντα, με την είσοδο στο 2000;

Πονηροί οι καιροί, πονηρές και οι επιχειρηματικές επιδιώξεις, αλλά πονηροί και μερικοί που υποστήριξαν ότι η «ανεπάρκεια» των υπολογιστών δεν οφείλεται σε λάθος, αλλά σε εσκεμμένη ενδεχόμενη παράλειψη, όπως γίνεται κατά το σχεδιασμό παραγωγής μεγάλων βιομηχανιών. Ενα σχεδιασμό, με βάση το «πρόγραμμα παρωχημένου», «Plan Opso besense), που σημαίνει από την αρχή προσδιορισμένο χρόνο ζωής, π.χ. για τα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά τους, για την ανατροφοδότηση ενός νέου κύκλου παραγωγής, έναντι υψηλότατης κερδοφορίας.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ