Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργίες στη Θεσσαλονίκη

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ» που εκδίδει τις «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Από τη Δευτέρα αναμένεται να προχωρήσουν και σε επίσχεση εργασίας.

Τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας», απαιτώντας την ανάκληση των μαζικών απολύσεων που έκανε η εργοδοσία (Μπακατσέλος, Μπόμπολας, Ψυχάρης). Το δικαστήριο, όπου προσέφυγε η εργοδοσία την Πέμπτη, έκρινε νόμιμη την απεργία. Χτες η εργοδοσία προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια και η απόφαση αναμένονταν να εκδοθεί μέχρι αργά το βράδυ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ Θεσσαλονίκης, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων. Τους καλεί να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, στην πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά τις απολύσεις, τη φτώχεια και την ανεργία, φορτώνει στις πλάτες μας τις επιπτώσεις της κρίσης. Να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, βάζοντας ταυτόχρονα στο κέντρο του αγώνα την αιτία των δεινών που βιώνει σήμερα ο εργαζόμενος λαός στο σύνολό του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ