Κυριακή 9 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Στις 115.000 έφθασαν οι απολύσεις στις ΗΠΑ το Σεπτέμβρη. Ηταν αυξημένες κατά 126% σε σχέση με τον Αύγουστο. Τα στοιχεία δόθηκαν από την εταιρεία Challenger, Gray & Christmas. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι περικοπές θέσεων που ανακοινώθηκαν το Σεπτέμβρη ήταν 212% περισσότερες σε σχέση με το Σεπτέμβρη του 2010. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, οι συνολικές περικοπές θέσεων εργασίας ανήλθαν σε 233.258, τα υψηλότερα επίπεδα από το τρίτο τρίμηνο του 2009.

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΟ - ΣΤΑΘΕΡΟ Αμετάβλητο στο επίπεδο του 1,50% διατηρεί το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη για τελευταία φορά υπό την προεδρία του απερχόμενου Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος έχει παραμείνει στο τιμόνι της για 8 χρόνια. Ολα δείχνουν ότι ο κ. Τρισέ, που δεν είχε αποκλείσει μείωση επιτοκίων, άφησε την κίνηση αυτή στο διάδοχό του, τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, που αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΚΤ από 1ης Νοεμβρίου.

BBC - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Το βρετανικό BBC, ο μεγαλύτερος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος στον κόσμο, ανακοίνωσε τα σχέδιά του για μείωση δαπανών σε ποσοστό 20% που θα συμπεριλάβει την κατάργηση περίπου 2.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2017. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του BBC Μαρκ Τόμσον η ετήσια μείωση των δαπανών θα φτάσει τα 670 εκατομμύρια λίρες (770 εκατομμύρια ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ