Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να μη συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι με την άθλια κατάσταση στην έναρξη της χρονιάς
  • Ψήφισμα των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Καρδίτσας
  • Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Πρόταση ψηφίσματος σχετικά με τα πολλά και οξυμένα προβλήματα με τα οποία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - Χρ. Τέγος, Γ. Γιοβάνης, Μ. Τσίπρας, Θ. Μακροστέργιος - στο οποίο επισημαίνουν ότι κανείς δεν πρέπει να παραιτηθεί από το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση, στην αξιοπρεπή εργασία, στη ζωή με δικαιώματα.

Στο ψήφισμα στηλιτεύουν την υποχρηματοδότηση που επιβάλλει η κυβέρνηση και αναφέρουν ότι στο Δήμο Καρδίτσας η κυβέρνηση μέσα στο 2011 δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρόνια προβλήματα στις κτιριακές υποδομές που εγκυμονούν κινδύνους ακόμη και για την ασφάλεια των μαθητών.

Και υπογραμμίζουν: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς να εξασφαλίζεται η μεταφορά των μαθητών στα νέα τους σχολεία. Το πρόβλημα γίνεται πιο εκρηκτικό λόγω των πολλών συμπτύξεων και συγχωνεύσεων σχολείων - λέγεται ότι θα επιχειρηθούν κι άλλες φέτος - που οδηγεί μεγάλο αριθμό μαθητών στην καθημερινή μετακίνηση ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις και επικίνδυνες διαδρομές. Κι από αυτό το πρόβλημα θα χαθούν εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας, αφού οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι δήμοι θα ισχύουν από το νέο έτος.

Το σύνθημα της κυβέρνησης "Πρώτα ο μαθητής" σήμερα κατάντησε να σημαίνει: Ο μαθητής που δεν θα έχει βιβλία, που θα στοιβάζεται σε τμήματα 30-35 ατόμων, που δεν θα έχει τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, που θα πληρώνει για τη μετακίνησή του, τη θέρμανση και άλλα έξοδα του σχολείου του και τελικά θα κατατάσσεται σε κάποια κατηγορία ανάλογα με το πόσο βαθιά βάζει το χέρι στην τσέπη η οικογένειά του.

Κανένας μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την άθλια κατάσταση», τονίζουν απαιτώντας «να καλυφθούν τώρα από το κράτος όλες οι ανάγκες των σχολείων. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους κι όχι η λαϊκή οικογένεια».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει ότι η νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες βρίσκει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους που συμμετέχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αντιμέτωπους με την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην Εκπαίδευση, που υποβαθμίζει το περιεχόμενο της γνώσης και τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, ΑΕΙ, ΤΕΙ, εντείνοντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, μειώνοντας σημαντικά τις κρατικές δαπάνες για την Παιδεία, ζητώντας από τους γονείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όχι μόνο για την παραπαιδεία, αλλά και για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, ΑΕΙ, ΤΕΙ.

Και υπογραμμίζει ότι το ΕΚΛ αντιπαλεύει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, απαιτεί το δικαίωμα στη μόρφωση, στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή για όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών και διεκδικεί αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ