Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Απειλές και εκβιασμοί με την εξεταστική

Για το ...κόστος του αγώνα μίλησε, χτες, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, ανοίγοντας και επίσημα (είχαν προηγηθεί πολλά παπαγαλάκια) τις απειλές πως θα χαθεί η εξεταστική κ.ά. Η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, είπε πως «οι φοιτητές οι οποίοι αποφασίζουν να έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης δεν έχουν το αντίστοιχο κόστος του αγώνα». Αμέσως μετά συμπλήρωσε πως «δε γίνεται και τα Πανεπιστήμια κλειστά και όλοι να πληρώνονται και οι φοιτητές να μην χάνουν τα εξάμηνα και μάλιστα να υπάρχουν και αποφάσεις Συγκλήτων που να λένε οι 13 εβδομάδες γίνονται μέσα σε 7»! Λίγο νωρίτερα, δε, είχε υποστηρίξει πως «ποτέ - όταν τα πανεπιστήμια είναι επί μήνες κλειστά - δεν γίνεται και η αντίστοιχη κατακράτηση μισθού - όλοι πληρώνονται κανονικά - αλλά τα μαθήματα δεν γίνονται».

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε, ήδη, να κουνά το δάχτυλο και να απειλεί φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενους, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει κλίμα φόβου. Η υπουργός είπε πως «το ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν μπορεί - ή κάποιες δυνάμεις του - να φαντάζονται ότι είναι ένα κοινόβιο που οι φοιτητές θα αποφασίζουν πότε θα δίνουν εξετάσεις, όπου οι Σύγκλητοι θα μπορούν - λόγω των κινητοποιήσεων - να αναβάλουν εξετάσεις και ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς κανένα κόστος».

Η υπουργός Παιδείας επανήλθε και στο ζήτημα των παρατάξεων, λέγοντας πως «δε γίνεται πλέον να θεωρούμε ότι η διδασκαλία, η μάθηση, οι οργανωμένες σπουδές είναι δευτερεύον πράγμα σε σχέση με τα δικαιώματα των παρατάξεων ή με τα δικαιώματα των συγκεκριμένων ομάδων του Πανεπιστημίου το οποίο αντιμετωπίζει επί δεκαετίες την κοινωνία ως να μην υπάρχει»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ