Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Ελπίδα η συσπείρωση στις Επιτροπές Αγώνα

Διάλογο - απάτη ετοιμάζει η συνδικαλιστική πλειοψηφία

Διέξοδο διαφυγής από τους αγώνες ψάχνει η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των ταξί, υψώνοντας αφενός τους φραστικούς τόνους εναντίον του υπουργού Υποδομών, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της βάσης του κλάδου, ενώ την ίδια στιγμή εντείνει τις επιθέσεις ενάντια στις ριζοσπαστικές δυνάμεις του χώρου που συσπειρώνονται στην «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» (ΕΠΣ) και τις τοπικές Επιτροπές Αγώνα.

Ταυτόχρονα έχει μόνιμα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση για την «επίλυση του αδιεξόδου», χαρακτηρίζοντας ως θετική την παρέμβαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, αναφερόμενος στην απεργία των ιδιοκτητών ταξί, τους κάλεσε σε διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις»... Η επισήμανση αυτή του πρωθυπουργού μάλλον περιττή θα πρέπει να θεωρηθεί, μιας και η συνδικαλιστική πλειοψηφία από την πρώτη στιγμή όχι μόνο «προκαταλήψεις» δεν έχει απέναντι στο «άνοιγμα» του επαγγέλματος, αντίθετα τάσσεται αναφανδόν υπέρ του. Γι' αυτό κι ενοχλούνται ιδιαίτερα από τις (ελάχιστες) παρεμβάσεις εκλεγμένων στο ΔΣ με την ΕΠΣ και μελών των Επιτροπών Αγώνα στα ΜΜΕ, που θέτουν την ουσία του ζητήματος της «απελευθέρωσης» των οδικών επιβατικών μεταφορών. Χτες, μάλιστα, ζήτησαν οι παρεμβάσεις αυτές να «παύσουν» στο όνομα της «ενιαίας έκφρασης» του κλάδου...

Με λίγα λόγια, οι «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές ετοιμάζονται για μία «συμφωνία κυρίων» που θα στείλει τους ταξιτζήδες «σπίτι τους» ηττημένους, οριστικοποιώντας την καταστροφή του μικρού επαγγελματία αυτοκινητιστή, εισερχόμενοι σε ένα «διάλογο» που θα στρώνει το δρόμο για την είσοδο των ανωνύμων εταιρειών στο επάγγελμα, οι οποίες θα καρπωθούν τις περιοχές - «φιλέτα». Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι Επιτροπές Αγώνα στα ταξί θα απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στους συναδέλφους τους, ώστε οι ίδιοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, απαλλαγμένοι από μία συνδικαλιστική ηγεσία η οποία ετοιμάζει με υπόγειες διαβουλεύσεις τη συντριβή του κλάδου.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι σήμερα το μόνο «αποκούμπι» του βιοπαλαιστή ταξιτζή είναι οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα και η συσπείρωση στην ΠΑΣΕΒΕ, για να έχει ο αγώνας του - που θα είναι επίπονος και θα τραβήξει σε μάκρος - αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ