Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Δολοφονιών συνέχεια

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Οι δολοφονίες δημοσιογράφων αλλά και αγωνιστών συνεχίζονται ενώ ακόμη το μελάνι δεν έχει στεγνώσει στην υπογραφή της συμφωνίας της Καρταχένα. Συμφωνία, πρωτοβουλία του Προέδρου της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος και η οποία υπεγράφη εκ μέρους του Προέδρου Πορφίριο Λόμπο και του πρώην προέδρου Μανουέλ Σελάγια, με την οποία μπόρεσε να επιστρέψει ο Σελάγια καθώς εξασφαλιζόταν, αφ' ενός, η άρση των διώξεων εναντίον του ιδίου και αγωνιστών κατά του πραξικοπήματος και, αφ' ετέρου, οι πολιτικές ελευθερίες και τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Σίγουρα η δολοφονία του 26χρονου δημοσιογράφου Νέρι Χερεμίας Ορεγιάνα, στέλεχος του τοπικού ραδιοσταθμού Radio de Joconguera στην κοινότητα Καντελαρία της περιφέρειας της Λεμπίρα, δε συνιστά «διασφάλιση» ούτε καν του πλέον στοιχειώδους δικαιώματος, αυτού της ζωής.

Αναλόγως και η διπλή δολοφονία του Λουίς Αλόνσο Ορτίς και του συντρόφου του Κονσταντίνο, δύο ακόμη αγροτών, μελών του Ενωτικού Αγροτικού Κινήματος του Αγκουάν (MUCA) στην κοινότητα Ιλάνγκα στην περιφέρεια Τρουχίγιο. Δολοφονίες που κατήγγειλε δημόσια και ανακοίνωσε το Εθνικό Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης (FNRP).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ