Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αδειοδοτήσεις

Αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Ανάπτυξης, από την ΟΒΣΑ και σωματεία - μέλη της

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις διατάξεις του νέου νόμου αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 14 του Ιούλη, στις 10 το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης (Μεσογείων 119), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και σωματεία - μέλη της από το χώρο των κατασκευών.

Με το νέο νόμο προβλέπεται για πρώτη φορά η χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και σε... εταιρείες, εκτός από τα φυσικά πρόσωπα. Μέσω της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος μπορούν να καθοριστούν επιμέρους ειδικότητες για κάθε κατηγορία επαγγελματικής δραστηριότητας, με νέες βαθμίδες επαγγελματικών προσόντων, δημιουργώντας τεχνητή πολυδιάσπαση.

Με βασικό στόχο την άλωση από τις μεγάλες εταιρείες εκείνου του τμήματος της αγοράς που καταλαμβάνουν σήμερα δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες στο χώρο των κατασκευών και των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και για να δημιουργήσει μια γενιά φτηνότερων τεχνικών με χαμηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων, ο νέος νόμος ανατρέπει το υφιστάμενο καθεστώς στη χορήγηση αδειών, τον έλεγχο, την εκπαίδευση και κατάρτιση.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ακόμη και το κριτήριο της επαγγελματικής εμπειρίας για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, μπορεί να αντικατασταθεί από την παρακολούθηση... σεμιναρίων από ιδιωτικούς φορείς. Ιδιωτικοί φορείς μπορούν να διεξάγουν και τις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας, ενώ με άλλα ΠΔ θα οριστεί χρονική διάρκεια για την άδεια, οι διαδικασίες ανανέωσης, τα απαιτούμενα προσόντα απόκτησής της.

Οι επαγγελματίες του χώρου διεκδικούν δημόσια εκπαίδευση και κατάρτιση, αποκλειστικό έλεγχο και πιστοποίηση από δημόσιους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ