Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Καλεί εργαζόμενη σε απολογία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πεντέλης πραγματοποίησε, τη Δευτέρα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής για την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο δήμαρχος (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) σε βάρος υπαλλήλου που εργάζεται στον «Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης».

Ο δήμαρχος Πεντέλης, όπως τόνισε στους εκπροσώπους του Συνδικάτου, καλεί την εργαζόμενη σε απολογία γιατί δεν πληρώθηκε έγκαιρα το προσωπικό ορισμένου χρόνου, έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένη. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η κλήση σε απολογία ήρθε δύο μέρες μετά από τη συμμετοχή της εργαζόμενης στην πρόσφατη 48ωρη απεργία. Ακόμα ο δήμαρχος είπε ότι η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και γι' αυτό το λόγο καλεί την εργαζόμενη να απολογηθεί.

Το Συνδικάτο διαμήνυσε στο δήμαρχο ότι η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί πειθαρχική δίωξη, όπως αναφέρεται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (άρθρο 126). Επίσης το Συνδικάτο έκανε καθαρό ότι η απεργία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και ασκείται από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ