Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντίπαλός μας το κεφάλαιο

Συγκροτήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, Γραμματεία Μεταναστών του ΜΑΣ

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη για τη συγκρότηση Γραμματείας Μεταναστών
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη για τη συγκρότηση Γραμματείας Μεταναστών
«Αντίπαλός μας είναι ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί του υπηρέτες. Η στάση μας είναι στάση αρχών, οι θέσεις μας πηγάζουν από την αρχή που τονίζει ότι η εργατική τάξη είναι ενιαία, οι εργάτες, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο και θρήσκευμα, πρέπει να παλέψουν μαζί. Αυτό που τους ενώνει είναι η ταξική τους θέση μέσα στην κοινωνία». Σε αυτήν την κατεύθυνση, πιο οργανωμένα, σχεδιασμένα και προγραμματισμένα, συγκροτήθηκε την περασμένη Παρασκευή η πενταμελής Γραμματεία Μεταναστών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καθώς το ζήτημα των μεταναστών αποτελεί άλλον ένα σημαντικό κρίκο στην υπόθεση της λαϊκής συμμαχίας. Η συγκρότηση Γραμματείας γεννήθηκε από τη ζωή και τις ανάγκες του κινήματος και ο ρόλος και η δράση της είναι στην κατεύθυνση βοήθειας που χρειάζεται για την ένταξη των μεταναστών στις επιτροπές αγώνα και τους συλλόγους.

Στη σύσκεψη για τη συγκρότηση της Γραμματείας, που έγινε στην ΑΘήνα, ο Ανδρέας Καργόπουλος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε: «Ο μοναδικός δρόμος είναι ενιαία ταξική πάλη, Ελλήνων και μεταναστών. Το ΠΑΜΕ το έχει κατακτήσει στα γιαπιά, στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στις μπουκαπόρτες. Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από κοινού λειτουργούν ομάδες, πέρα από τα κόμματα των καπιταλιστών, δήθεν αριστερές, οι οποίες στα λόγια στηρίζουν τους μετανάστες, έχουν μια ψευτοανθρωπιστική λογική, αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως κακομοίρηδες. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ταξική αλληλεγγύη. Η λογική και τα αιτήματά τους δεν είναι καν προς το συμφέρον των μεταναστών. Είναι αιτήματα που θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά ή να συγκινήσουν κάποιους μικροαστούς Ελληνες και να τους κερδίσουν πρόσκαιρα. Δε θεωρούμε τους μετανάστες κακομοίρηδες, αλλά αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης και δε νοείται όξυνση της ταξικής πάλης χωρίς τους μετανάστες εργάτες».

«Σκοπός μας είναι η καλύτερη σύνδεση των μεταναστών φοιτητών και σπουδαστών με το ΜΑΣ και με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί είναι κοινά τα προβλήματα, κοινός ο εχθρός, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας για να τα αντιμετωπίσουμε. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, Ελληνες και μετανάστες, πλάι στην εργατική τάξη, πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική τους που θέλει τους λαούς αλυσοδεμένους», τόνισε ο Δημήτρης Βιτάλης, εκ μέρους του ΜΑΣ, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους μετανάστες, στην πολιτική της ΕΕ, στις βαριές ευθύνες κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι εμπειρίες, τα σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στη μόρφωση, καθώς και τα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα που μεθοδικά σπέρνονται στους κόλπους των μεταναστών, που μεταφέρθηκαν στη συζήτηση από μετανάστες φοιτητές και σπουδαστές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ