Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Στη 48ωρη απεργία και οι ναυτεργάτες

Στους καταπέλτες θα δοθεί ακόμα μια σκληρή μάχη

Eurokinissi

Στους καταπέλτες θα δοθεί ακόμα μια σκληρή μάχη
Στους καταπέλτες κατεβαίνουν για 48 ώρες στις 28 και 29 Ιούνη οι ναυτεργάτες στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, παίρνοντας τη δική τους θέση στη μεγάλη ταξική αναμέτρηση των εργαζομένων, με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκπροσώπους.

Την απεργία αποφάσισαν χτες, στη διάρκεια συνεδριάσεων μάχης των διοικήσεών τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Απόφαση για 48ωρη απεργία πήρε χτες και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΗΗΕΝ), ενώ η ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις 29 του μήνα. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά και άλλες ναυτεργατικές Ενώσεις γυρίζουν την πλάτη στην εφοπλιστόδουλη πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ - απέρριψε ασυζητητί την πρόταση των ταξικών σωματείων για 48ωρη απεργία - έρχεται να σηματοδοτήσει τόσο το μέγεθος της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί σε βάρος και του κλάδου των ναυτεργατών, αλλά και τις θετικές διεργασίες που έχει αρχίσει να προκαλεί στους ναυτεργάτες η δράση των ταξικών δυνάμεων του ναυτεργατικού κινήματος, που εκπροσωπούνται μέσα από τις Ενώσεις Μηχανικών και Θερμαστολαδάδων, τις δυνάμεις της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης.

Η απεργία στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας και θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Ιούνη. ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, διοργανώνουν οργανωτική σύσκεψη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Οι Ενώσεις των Μηχανικών, Θερμαστολαδάδων και η ΠΕΣ - ΝΑΤ, καλούν τους ναυτεργάτες στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 5.30 το πρωί της Τρίτης 28 Ιούνη στην πλατεία Καραϊσκάκη και τονίζουν ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία επιβάλλεται να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ