Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνιστή

Χρήστος Παριανός
Χρήστος Παριανός
φωτό

«Εφυγε» από τη ζωή προχτές σε ηλικία 91 ετών ο Χρήστος Παριανός, μέλος του ΚΚΕ και από τους ιδρυτές του ΔΣΕ στο νησί της Ικαρίας. Η κηδεία του έγινε χτες το πρωί στο χωριό του την Αρέθουσα Ικαρίας, ενώ το τελευταίο «αντίο» του απηύθυνε πλήθος συντρόφων, συγγενών και φίλων.

Ο Χρήστος Παριανός γεννήθηκε το 1920 στην Ικαρία, ήταν παντρεμένος με την Μοσχάνθη και απέκτησαν 4 παιδιά. Στα μέσα του '45 και αφού είχε γυρίσει από κάτεργα της Μ. Ανατολής, έγινε μέλος του ΚΚΕ και παράλληλα εντάχθηκε στον ΔΣΕ όπου ανέπτυξε πλούσια δράση, ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση τμήματος του ΔΣΕ στην Ικαρία. Εξορίστηκε στο κολαστήριο του Αϊ - Στράτη, πέρασε βασανιστήρια και φυλακές. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, υπερασπιστής των ιδανικών του για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τη λαϊκή ευημερία, το σοσιαλισμό.

Αποχαιρετώντας τον Χρ. Παριανό από τη μεριά της Κομματικής Οργάνωσης Ικαρίας ο σ. Ν. Κουτούφαρης, επισήμανε ότι η ζωή του Χρ. Παριανού ήταν συνυφασμένη με την αγωνιστική πορεία του λαού της Ικαρίας. Τόνισε ότι η γενναία στάση ζωής, οι αγώνες του Χρ. Παριανού αποτελούν παράδειγμα και πλούσια παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Τον Χρ. Παριανό αποχαιρέτησε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία του ψηφοδελτίου του Κόμματος με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Ευδήλου Στ. Σταμούλο.

* Η ΚΟΒ Ευδήλου του ΚΚΕ αντί για στεφάνι, στη μνήμη του Χρ. Παριανού, προσφέρει στον «Ρ» 50 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ