Κατά τα λοιπά, με πλαστογράφηση συσχετισμών, «θριάμβευσαν» οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού
Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός και οι βαστάζοι του βρέθηκαν στο στόχαστρο των αντιπροσώπων στο 6ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιούνη 2011, με τη συμμετοχή 180 αντιπροσώπων - δημοσιογράφων απ' όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας. Με ψήφισμα που κατέθεσαν οι αντιπρόσωποι της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τους παρόντες, καταγγέλλεται ρητά ως επικίνδυνη η πρακτική της κυβερνητικής - εργοδοτικής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ενωση της Θεσσαλονίκης) που διέγραψε τη δημοσιογράφο του «Ρ» Αννα Ανανιάδου επειδή διάβασε από τα στούντιο της ΕΤ3 το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ σε προηγούμενη πανελλαδική απεργία. Στο σχετικό ψήφισμα τονίζεται χαρακτηριστικά:
«Οι αντιπρόσωποι στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε φαινόμενα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, όπως στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης όπου συνάδελφος (σ.σ. η Αννα Ανανιάδου) διαγράφτηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ γιατί διάβασε το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ, κάνοντας το χρέος της. Κι αυτό, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ - ιδιωτικών και κρατικών - με ευθύνη όχι μόνο της ιδιοκτησίας τους αλλά και μεγαλοδημοσιογράφων κακοποιούν την αλήθεια. Αποσιωπούν είτε διαστρεβλώνουν τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Και, το χειρότερο, νυχθημερόν, προσπαθούν να εξωραΐσουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κάνοντας το μαύρο άσπρο, παρουσιάζοντας ως αναγκαία, τάχα, τα αντιλαϊκά μέτρα. "Πυροβολώντας", ουσιαστικά, τους θεατές και αναγνώστες με στόχο την τρομοκράτησή τους για να αποδεχθούν τις βάρβαρες πολιτικές (κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ).
Ως ΠΟΕΣΥ και ως κλάδος (σ.σ. δημοσιογραφικός) καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχουν με τη δουλειά των εργαζόμενων έντιμων δημοσιογράφων που, απλώς, πασχίζουν να επιβιώσουν. Απαιτούμε τη δημοκρατική, την όσο το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωση του λαού, για την οποία είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους».
Στις εκλογές που ακολούθησαν - οι οποίες έγιναν με το «εκτρωματικό», διπλά πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα που εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το σύστημα της αναλογικής του Ν. 1264 που ισχύει και πρέπει να εφαρμόζεται - η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» επανεξέλεξε τον ένα σύμβουλο που είχε στο ΔΣ (Γ. Ζαγγανά) και τρία μέλη στο Γενικό Συμβούλιο. Την πλειοψηφία πήραν οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και της κεντροαριστεράς, μέσα από ένα όργιο συναλλαγών και συμφωνιών «κάτω από το τραπέζι», με στόχο να ελέγξουν και τη νέα διοίκηση που, όπως φαίνεται, έχουν βγάλει πριν καν γίνουν οι εκλογές!
Συγκεκριμένα, στη νέα διοίκηση της ΠΟΕΣΥ εκλέχτηκαν: Από την ΕΣΗΕΑ οι Κουμπιάς Δημήτρης, Σαββίδης Γιώργος, Χριστακάκη Αλεξάνδρα, Ντελέζος Κωνσταντίνος και Ζαγγανάς Γιάννης. Από την ΕΣΗΕΜ-Θ (Μακεδονία - Θράκη) οι Δραγώγιας Δημήτρης και Δεργιαδές Φίλιππος. Από την ΕΣΠΗΤ (Περιοδικός Τύπος) οι Σπηλιοπούλου Νέλλη και Κατερίνης Γιώργος. Από την Ενωση Θεσσαλίας - Στερεάς (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) ο Αγγελος Ασβεστάς και από την Ενωση Πελοποννήσου - Ηπείρου (ΕΣΗΕΠΗΝ) ο Λουκάς Μαστής.