Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απλήρωτοι παραμένουν καθηγητές

Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει στους καθηγητές η συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων της Δ` Αθήνας και Αν. Αττικής για την πρωτοφανή καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων, όπως βαθμολογήσεις, επιτηρήσεις, υπερωρίες κλπ.

Το παραπάνω καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, επισημαίνοντας ότι έχουν περάσει περισσότεροι από εφτά μήνες μετά την πραγματοποίηση των πανελλαδικών εξετάσεων και ακόμη δεν έχουν καταβληθεί στους καθηγητές οι ισχνές αποζημιώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία - παρά τη ρητή δέσμευση του υπουργού και του υφυπουργού Παιδείας - ότι θα καταβληθούν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Καταγγέλλει αυτή τη συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων της Δ` Αθήνας και Αν. Αττικής και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί περαιτέρω τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό σε βάρος των καθηγητών. Σημειώνουμε δε ότι τέτοιου είδους καθυστερήσεις παρατηρούνται σε όλη τη χώρα και είχαν καταγγελθεί σε συνάντηση της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας, ακόμα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ