Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμπόσιο γλυπτικής στην Πάρο

Οι συμμετέχοντες γλύπτες
Οι συμμετέχοντες γλύπτες
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ) διοργάνωσε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Πάρου, με τίτλο «Παρία Λίθος», στα αρχαία λατομεία στο Μαράθι Πάρου. Το συμπόσιο άρχισε στις 5/6 και θα ολοκληρωθεί στις 2/7. Συμμετέχουν οι εξής γλύπτες (αλφαβητικά): Βασίλης Βασίλη, Χρήστος Λαζαράκης, Ανδρέας Λόλης, Χρήστος Ρηγανάς, Κυριάκος Ρόκος και Δημήτρης Σκαλκώτος, καθένας από τους οποίους στη διάρκεια του συμποσίου θα φιλοτεχνήσει το δικό του γλυπτό σε παριανό μάρμαρο.

Στην επίσημη τελετή του συμποσίου (8/6) μίλησαν η πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, Α. Κάγκανη-Κορτιάνου, ο δήμαρχος Πάρου, Χρ. Βλαχογιάννης, τονίζοντας ότι «το συμπόσιο θα πρέπει να γίνει θεσμός και σε αυτό πρέπει όλοι να συμβάλουν για να αναδείξουμε την κληρονομιά μας» και ο συντονιστής του συμποσίου, καθηγητής Γλυπτικής στην ΑΣΚΤ, Θεόδωρος Παπαγιάννης, που επισήμανε ότι ο χώρος των αρχαίων λατομείων «έχει μνήμες πολιτισμού που προσελκύουν τον κόσμο. Οι ξένοι γνωρίζουν τα έργα που έχουν γίνει από παριανό μάρμαρο, τα έχουν δει σε όλα τα μουσεία του κόσμου και ζητούν να μάθουν την πηγή του μαρμάρου. Τα έργα που θα γίνουν στο συμπόσιο γλυπτικής πηγάζουν από το πάθος των γλυπτών να βρουν το μίτο από την αρχαιότητα. Τα 6 μαρμάρινα γλυπτά που θα φιλοτεχνηθούν θα τοποθετηθούν, μόνιμα, στο χώρο των αρχαίων λατομείων».

Στη διάρκεια του συμποσίου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τους γλύπτες την ώρα που λαξεύουν το μάρμαρο και να κουβεντιάζουν μαζί τους για τη δουλειά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ