Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που πήραν απόφαση ματαίωσης της απεργίας

Απομόνωση των απεργοσπαστικών δυνάμεων και συμμετοχή στην απεργία
Απομόνωση των απεργοσπαστικών δυνάμεων και συμμετοχή στην απεργία
Τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που ματαίωσαν - ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις - τη συμμετοχή των εργαζομένων του χώρου στη σημερινή 24ωρη απεργία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ). Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις απεργοσπαστικές πλειοψηφίες, να συστρατευθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή απεργία.

Πρόκειται για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και την Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ).

Η ΕΣΚ αναφέρει ότι έχουν κάνει το ίδιο άλλες δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Την πρώτη φορά, πρόσχημα ήταν η ηφαιστειακή στάχτη και τη δεύτερη φορά, ύστερα από παρέμβαση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Χτες, τονίζει η ΕΣΚ, «η απόφαση για την αναστολή της απεργίας πάρθηκε με προφανή ανταλλάγματα και υποσχέσεις για άλλη μια φορά, μετά από την ωμή - εκβιαστική παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα είναι αυτοί που κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών, τουριστικών επιχειρήσεων και συναποφασίζουν για την τύχη της ΥΠΑ, των αεροδρομίων και των εργαζομένων (...) Υπονομεύουν έτσι τα πραγματικά συμφέροντα όχι μόνο των 3.000 εργαζομένων της ΥΠΑ, αλλά και όλων των εργαζομένων της χώρας».

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΟΣΥΠΑ σε δική της ανακοίνωση σημειώνει πως ματαίωσε την απεργία, αξιολογώντας τα μηνύματα «των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας που με αγωνία προσδοκούν η μεγάλη αύξηση της φετινής τουριστικής κίνησης να δώσει ανάσα ζωής και ελπίδα στις χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό»! Στην πραγματικότητα, αναφέρονται στους μεγαλοξενοδόχους που απασχολούν εργαζόμενους σε συνθήκες μεσαίωνα, με συμβάσεις μιας μέρας, εποχικούς, 12ωρα και μερικές εκατοντάδες ευρώ αντί για μισθό.

Η ΕΣΚ καταλήγει, τονίζοντας «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες. Τα πράγματα είναι καθαρά όσο ποτέ (...) Είναι ανάγκη να απομονώσουμε τις απεργοσπαστικές πλειοψηφίες του χώρου μας. Να οργανώσουμε την πάλη μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Απεργούμε αύριο με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ολοι και όλες στην απεργία και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ