Την απόφασή του να παλέψει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στο λαό, δήλωσε ο εργαζόμενος λαός της Ορμύλιας, στη Χαλκιδική, μέσα από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, μετά από πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στη συγκέντρωση αναδείχθηκαν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός και τα ειδικότερα του τόπου τους (το ιατρείο του ΙΚΑ λειτουργεί με ένα γιατρό τρεις φορές την εβδομάδα, έκλεισε το Ταχυδρομείο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κ.ά.). Καταγγέλθηκε ότι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, παραγνωρίζεται η καταστροφή που θα επιφέρει η μεταλλουργία χρυσού στο περιβάλλον και τη ζωή τους.
Με το ψήφισμα που εξέδωσαν απαιτούν: Τα χρέη να πληρώσει η πλουτοκρατία που τα 'φαγε μαζί με το πολιτικό προσωπικό της και όχι η φτωχολογιά της πόλης και του χωριού. Να ξαναλειτουργήσει άμεσα το ιατρείο με δυο γιατρούς, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Να επαναλειτουργήσουν το Ταχυδρομείο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Να μην επιτραπεί η λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού. Να μην κατασκευαστεί το φράγμα στο Χαβρία, όπως σχεδιάστηκε και απειλεί να πνίξει την Ορμύλια και τους γύρω οικισμούς.