Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 57
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οξύνονται οι κόντρες συμφερόντων

Οξύνονται οι κόντρες συμφερόντων/εξουσίας και οι κινήσεις τακτικής - με προμετωπίδα όλων των εμπλεκομένων τη νομιμότητα - στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Κορυφή του παγόβουνου η προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια.

Η ΕΠΟ (κάνοντας πράξη τα συμφωνηθέντα στη σχετική συνάντηση με τις διοργανώτριες των επαγγελματικών κατηγοριών) έριξε ξανά στο τραπέζι το «ισχυρό χαρτί» της, τη FIFA. Στην Ελλάδα βρίσκεται η γενική διευθύντρια της Συνομοσπονδίας, αρμόδια για θέματα των ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, Εύα Πασκέ, η οποία επανέλαβε την απαίτηση παραίτησης του ΟΦΗ από τα πολιτικά δικαστήρια, αλλιώς η κρητική ΠΑΕ θα αποβληθεί από κάθε διοργάνωση.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι «ασπρόμαυροι» (παρουσιάζονται να) εμμένουν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ν. Μαχλάς, δήλωσε - μεταξύ άλλων - στο ρ/σ «Sentra 103,3»: «Το αυτί μας δεν ιδρώνει από τη στιγμή που έχουμε δίκιο. Αυτό που κάνουν είναι ωμός εκβιασμός. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, αν δεν δικαιωθούμε. Υπάρχει κενό νόμου, όχι μόνο για την ΕΠΟ και την UEFA αλλά και για την ΠΑΕ ΟΦΗ. Αφού υπάρχει κενό νόμου, σου λέει το διαιτητικό πήγαινε στο πολιτικό δικαστήριο, στην Εφέσεων. Υπάρχει άρθρο στο καταστατικό ότι για διοικητικά θέματα μπορούμε να πάμε σε πολιτικά δικαστήρια. Δεν πήγαμε στα πολιτικά δικαστήρια για κάτι αθλητικό, αλλά για διοικητικό. Η προσφυγή είναι για τη μη νόμιμη σύσταση της επιτροπής».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ανέφερε πως «έχουν γίνει πολλά παραπτώματα από πολλούς ανθρώπους», προαναγγέλλοντας μηνύσεις. Η μια εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», ήδη κατατέθηκε (την περασμένη Παρασκευή). Είναι κατά παντός υπευθύνου - συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος στην ΕΠΟ Σοφ. Πιλάβιος - για την άρνηση (διά περιφοράς από την ΕΕ της Ομοσπονδίας) παράδοσης στην αρμόδια επιτροπή της αίτησης ανάκλησης που έκαναν οι Κρητικοί.

Την ίδια στιγμή πληθαίνει ο κατάλογος των (φερομένων ως) παρανομούντων ΠΑΕ. Χτες προέκυψε μια ακόμα «ομορφιά». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday» η ΠΑΕ Ηλιούπολη (Football League) δεν κατέθεσε καν ασφαλιστική ενημερότητα... Επίσης άλλη ΠΑΕ (που δεν ονομάζεται) έχει καταθέσει διπλή φορολογική ενημερότητα...

Και ενώ η «χιονοστιβάδα» μεγαλώνει, η κυβέρνηση απλά προεδρεύει... Είναι εκκωφαντική η εκούσια απουσία κάθε αρμοδίου. ΓΓΑ, Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υπουργείο Εμπορίου περί άλλων τυρβάζουν. Παρακολουθούν τη δημοσιοποίηση αξιόποινων πράξεων, χωρίς να κάνουν κάτι. Παρά το γεγονός ότι - βάσει των κείμενων διατάξεων - όχι μόνο μπορούν, αλλά οφείλουν!

Χτες ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της FIFA και εκπροσώπους της ΕΠΟ. Οι παράγοντες, σύμφωνα με πληροφορίες, γι' αυτό που κυρίως ενδιαφέρθηκαν είναι το περιβόητο αυτοδιοίκητο και η δήλωση πίστης σε αυτό από όλους. Π.χ. απαίτησαν να σταματήσει η Βουλή να «ενοχλεί» την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της γιατί - κατ' αυτούς - δε δικαιούται.

Κατά τον γγΑ «συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Αναφέρθηκαν οι «προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση (σ.σ. βάσει νόμου απαγορεύεται...) ή έμμεση κρατική συνδρομή». Και επαναλήφθηκε η «πάγια θέση ότι η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του».

  • Στο CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) προσέφυγε η ΠΑΕ Ηρακλής. Αφ' ενός ζητάει ακύρωση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Αφ' ετέρου μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος από τη Super League, η οποία θα «οριστικοποιήσει» τον υποβιβασμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ