Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νοτόριους

Ο αξιόλογος Αλφρεντ Χίτσκοκ υπογράφει τη σκηνοθεσία του κλασικού, κατασκοπευτικού φιλμ νουάρ «Νοτόριους», που θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από την ΕΤ-3.

Λίγο πριν από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ευγενικός αρχικατάσκοπος Ντέβλιν επιστρατεύει την ελευθερίων ηθών κόρη ενός καταδικασμένου προδότη, την Αλίσια, για να διεισδύσει σε μια ομάδα εξόριστων ναζί, στη Βραζιλία.

Ερωτευμένη με τον άντρα που την έσωσε από μια φτηνή και ξοδεμένη ζωή, η Αλίσια υποφέρει όταν αισθάνεται ότι ο Ντέβλιν την προωθεί για να πετύχει το σκοπό του και ότι για να φέρει η ίδια εις πέρας την αποστολή, πρέπει να παντρευτεί τον φασίστα Αλεξάντερ Σεμπάστιαν.

Στην αφιλόξενη, πολυτελή έπαυλη του Σεμπάστιαν, ζει επίσης η μητέρα του, μια σκληρή γυναίκα που ανακατεύεται διαρκώς σε όλα και μισεί την Αλίσια. Στη διάρκεια ενός πάρτι, ο υπηρέτης πηγαίνει στο κελάρι για να φέρει κρασί και βρίσκει την Αλίσια και τον Ντέβλιν, που έντρομοι ανακαλύπτουν ότι τα μπουκάλια κρασιού είναι γεμάτα με ουράνιο για την παρασκευή ατομικής βόμβας από τους ναζί... Η ταινία έχει προταθεί για δύο Οσκαρ (σεναρίου και β' ανδρικού ρόλου Κλοντ Ράινς). Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ράινς, Λουίς Κάλχερν, Λεοπολντάιν Κονσταντίν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ