Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΠΕ
Ξεκίνησε νέα τετραήμερη απεργία

Τα συνδικαλιστικά δεκανίκια των πολυεθνικών δεν μπορούν να δώσουν τίποτα στους εργάτες

Ξεκίνησε χτες η απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στο πλαίσιο της απόφασης του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΣΕΕΠ) για τέσσερις συνεχόμενες 24ωρες απεργίες για το ζήτημα των ΣΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εργοδοσίας, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, οδηγεί στη δραματική μείωση των αποδοχών μέχρι 40%.

Χτες η πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ και της Ομοσπονδίας έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία είχε καλέσει και συμμετείχε αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Στη συνέντευξη, η πλειοψηφία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πολλές φορές έχει στηρίξει την εταιρεία, όταν το είχε ανάγκη. Προφανώς, ζητά από τους μετόχους να το ανταποδώσουν.

Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα, με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην παρουσία της ΣΕΣ, σημειώνοντας ότι «είναι ένα εργαλείο του κεφαλαίου (...) προωθεί τις κατευθύνσεις που χαράζουν τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και προσθέτει ότι «αυτή η κάστα των εργατοπατέρων, αυτά τα δεκανίκια των πολυεθνικών δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ». Η διέξοδος για τους εργαζόμενους, καταλήγουν οι ταξικές δυνάμεις, «βρίσκεται στην ταξική γραμμή που είναι ο δρόμος της ανυπακοής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο κεφάλαιο και στις πολιτικές δυνάμεις που τους εκπροσωπούν. Είναι η κοινή δράση μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ