ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ |
Στην μνήμη των ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και των συντρόφων του, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΤΖΩΡΟΥ, που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος το 1944 από τους ντόπιους και τους Αγγλους φασίστες, ο σ/φος Μουρελάτος Γεράσιμος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει στην ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ άλλα 120 ευρώ.
***
Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Κουλούρης, στη μνήμη των γονιών του, προσφέρει για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.
***
Στην μνήμη του ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, η οικογένειά του προσφέρει στο «Ρ» 50 ευρώ ενίσχυση.
***
φωτό
Στην μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς, ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΤΡΕ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων 200 ευρώ.
Η κόρη της και τα εγγόνια της
* Η συντρόφισσα ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΡΕ γεννήθηκε στο Ψάρι Μεσσηνίας το 1927. Από τα 14 χρόνια της οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Από το 1974 ήταν μέλος του ΚΚΕ στην οργάνωση Ανω Αμπελοκήπων. Ολοι μας θυμόμαστε μια γελαστή δραστήρια συντρόφισσα γεμάτη αισιοδοξία και αγάπη για τους νεότερους συντρόφους. Πρωτοστατούσε στο σωματείο Τυπογράφων -Βιβλιοδετών, επάγγελμα που άσκησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Τα δύσκολα χρόνια της διάσπασης δεν ταλαντεύτηκε ούτε στιγμή. Αγάπησε την τάξη της και το Κόμμα της και συμμετείχε ενεργά σε κάθε εκδήλωσή του μέχρι την τελευταία της πνοή. Οι σύντροφοί της θα τη θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη.
Στην μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.
ΚΟΒ Τουρκοβουνίων -Πολυγώνου -Αμπελοκήπων
Αρης Βελουχιώτης |
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΡΕ |