Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο βωμό του κέρδους

Η διακοπή του αγώνα ΑΕΚ- Ολυμπιακού και τα συνήθη, πλέον, έκτροπα ένα μόνο γεγονός υπενθυμίζουν: Οτι ο αγώνας που δε διακόπτεται είναι αυτός του κέρδους των μεγαλοκαρχαριών, που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου, με την ευλογία του μονίμως στημένου διαιτητή, της κυβέρνησης. Το παιχνίδι είναι έτσι στημένο και ό,τι βλέπουμε αποτελεί προσχεδιασμένο μέρος του.

Τα παιδιά στις εξέδρες σπρώχτηκαν εκεί, για να ξεχάσουν ότι δεν τους ανήκει τίποτα, ότι προορίζονται για τα ναρκοπέδια του ΝΑΤΟ, για την ανεργία, για τα ναρκωτικά. Φτάνει πια.

Ο Μινώταυρος του κέρδους των πολυεθνικών απειλεί να καταβροχθίσει το νου και την ψυχή της νεολαίας μας, καθετί χαρακτηριστικό που δίνει αξία στην ανθρώπινη υπόσταση. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ας αφήσουν πλέον τα προσχήματα και τις σκιαμαχίες με τα ανδρείκελα που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν τους πιστεύει κανένας.

Η μόνη ελπίδα είναι να αντιδράσουν αποφασιστικά όλοι όσοι νιώθουν την απειλή και αισθάνονται ότι η επικίνδυνη αυτή κατάσταση αφορά όλους τους εργαζόμενους και κυρίως τη νεολαία. Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει κάθε κίνηση για εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού από τους φορείς και τους ανθρώπους που τον πονάνε και όχι από όσους βγάζουν χρήματα και αντλούν πολιτική δύναμη απ' αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ