Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κοινή δράση για επίλυση των προβλημάτων

Να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ, να συζητήσουν και να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προτείνουν μετά από σύσκεψή τους, δέκα τοπικές ΕΛΜΕ. Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της ΟΛΜΕ και συμμετείχαν οι εξής ΕΛΜΕ: Α', Γ' και Ε' Αθήνας, Δ' και Ε' Ανατολικής Αττικής, Α', Β' και Γ' Δυτικής Αττικής, η ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να συγκληθούν οι ΓΣ το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, για να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να υπάρχει μια δραστηριοποίηση και ενεργοποίηση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά και δεν μπορούν να αφήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών στην αδράνεια της σημερινής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη του κλάδου για συσπείρωση και ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε ιδιαίτερα η ανάγκη του αγώνα για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, καθώς και την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία σύρονται στα δικαστήρια αγωνιζόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Τονίστηκε επίσης η αντίθεσή τους στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με την οποία προωθείται η ιδεολογική τους χειραγώγηση, η αντίθεση στην οικονομική υποβάθμιση, αλλά και στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους που προωθείται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Επίσης, απαίτησαν απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους, ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με κατάργηση των ΤΕΕ και των ΙΕΚ, αποσύνδεση του σχολείου από το σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων σε Β' και Γ' Λυκείου και των κατευθύνσεων, επαναφορά των μετεξεταστέων, 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org