Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πότε θα χτιστεί το νέο σχολείο;

Οι γονείς ζητούν δέσμευση από τον ΟΣΚ 

Να δεσμευτεί ο ΟΣΚ ΑΕ με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την ανέγερση του νέου κτιρίου για το 4ο Γυμνάσιο Πειραιά, αλλά και να επισπευστούν οι εργασίες ώστε οι μαθητές να πάψουν να φοιτούν κάτω από άθλιες συνθήκες. Τις παραπάνω δεσμεύσεις ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πειραιά, από τον ΟΣΚ, ο οποίος στις 6.12.2000 με έγγραφό του ενημερώνει τους γονείς για τα επόμενα βήματά του.

Συγκεκριμένα, με το έγγραφο αυτό, ο ΟΣΚ απαντά στην επιστολή του Συλλόγου, με την οποία ζητούσε άμεσες λύσεις. Σ' αυτή αναφέρεται ότι στο Τεχνικό Συμβούλιο του ΟΣΚ ΑΕ εγκρίθηκε η προμελέτη του συγκεκριμένου έργου και εντός των ημερών αναμένεται η εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Επίσης, ότι αφορά το οικόπεδο που είχαν υποδείξει οι γονείς για την ανέγερση του νέου σχολείου, ο ΟΣΚ ΑΕ αναφέρει ότι το οικόπεδο επί της συμβολής των οδών Σαλαμίνος και Σπάρτης εμβαδού 278 m2 βρίσκεται ήδη σε διαδικασία απαλλοτρίωσης. Επισημαίνει δε, ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα εκδικάστηκε στις 13.11.2000 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να κατατεθεί η προσωρινή αποζημίωση των ιδιοκτητών».

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές φοιτούν στο σχολείο τους σε άσχημες συνθήκες. Οι γονείς στη σχετική επιστολή τους απαριθμούσαν μερικά: Η αυλή είναι κλειστή, χωρίς ήλιο και φως (πράγμα που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των παιδιών). Το μάθημα της Πληροφορικής γίνεται σε πολύ μικρή αίθουσα με παμπάλαια μηχανήματα, τα οποία ούτε καν πλησιάζουν τις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης. Αίθουσα πληροφορικής δεν υπάρχει. Το φωτοτυπικό μηχάνημα είναι πολύ παλιό και παρουσιάζει συνεχώς βλάβες. Το κυλικείο έχει κριθεί ακατάλληλο. Αίθουσα εκδηλώσεων δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει φύλακας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ