Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δικηγορικό σύλλογο

Από τη χτεσινή παρέμβαση
Από τη χτεσινή παρέμβαση
Τις ευθύνες των κυρίαρχων παρατάξεων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για τη σημερινή εκφυλιστική κατάσταση κατήγγειλε χτες η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο για το ΔΣΑ Αγγ. Βρεττό, σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του συλλόγου.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» κατηγορεί τις κυρίαρχες παρατάξεις, γιατί ο ΔΣΑ οδηγείται στις προσεχείς εκλογές (26 και 27 Φλεβάρη) χωρίς να συγκαλέσει ούτε καν γενική συνέλευση, όπως συμβαίνει καθυστερημένα έστω στο σύνολο των υπόλοιπων δικηγορικών συλλόγων της χώρας. «Τέρμα πια στην κοροϊδία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη», να τους καταδικάσουμε, να τους τιμωρήσουμε με την ψήφο μας. Να γίνει τώρα γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας».

Συζητώντας με δικηγόρους στην είσοδο των γραφείων του συλλόγου, ο υποψήφιος πρόεδρος για το ΔΣΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων», Αγ. Βρεττός, σημείωσε ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις πρέπει να χάσουν στις προσεχείς εκλογές, καθώς είναι αυτές που στήριξαν και προώθησαν κάθε κυβερνητικό μέτρο, που διαχρονικά υλοποιούν τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγάλων δικηγορικών γραφείων και εταιρειών, δεν θέλουν και δε μπορούν να οργανώσουν αντίσταση και αντεπίθεση που έχει ανάγκη η πλειοψηφία των δικηγόρων.

Παράλληλα, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» κατηγορεί τις κυρίαρχες παρατάξεις ότι καλλιεργούν ακόμη και σήμερα κλίμα αναμονής, πως δήθεν με το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων οι δικηγόροι «κατάφεραν να διατηρήσουν τις κατακτήσεις τους» (!) και δε θα πληγούν από τα αντιλαϊκά μέτρα, σε αντίθεση με τους άλλους εργαζόμενους. Οι παρατάξεις αυτές ευθύνονται, καθώς με τη στάση τους συμβάλλουν στη συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε μεγάλες εταιρείες, ένταση της εκμετάλλευσης των μισθωτών δικηγόρων - «συνεργατών» και επιτάχυνση του εξοβελισμού από το επάγγελμα και υπαλληλοποίηση των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Τέλος, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» κάλεσε το δικηγορικό κόσμο στην απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη σε συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ