Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θράσος και λαθροχειρίες από την «Αυγή»

Τρία άρθρα της χτεσινής «Αυγής» προσπαθούν να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ με τα κόμματα της πλουτοκρατίας, εμφανίζοντάς το να «χτυπά παλαμάκια» μαζί με τον ΛΑ.Ο.Σ., την Ντ. Μπακογιάννη και τη ΔΗΜΑΡ στο «χορό» της πρωτοφανούς επίθεσης σε μετανάστες και άσυλο, που «σέρνουν Παπανδρέου και Σαμαράς», με αφορμή τα γεγονότα της Νομικής. Ξεπέρασε εαυτόν σε αντιΚΚΕ μένος. Ούτε ο αστικός Τύπος δεν τόλμησε να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ και τις θέσεις του με αυτές των άλλων.

Το πρόβλημα δε βρίσκεται στο ότι συνειδητά διαστρεβλώνουν τη θέση του ΚΚΕ. Στο γεγονός ότι το ΚΚΕ στέκεται εμπόδιο στην επιδίωξή τους να εγκλωβίζουν λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα, πουλώντας φιλολαϊκή, στη συγκεκριμενη περίπτωση φιλομεταναστευτική δράση, όταν έχουν συμβάλει, συμμετεχοντας στη συγκεκριμένη ενέργεια στη Νομική να δημιουργούνται κίνδυνοι και για το ασυλο και για τους μετανάστες. Αυτό εξέφρασε το ΚΚΕ, γι' αυτό και η αντιΚΚΕ προπαγάνδα τους. Η ανακοίνωση του Κόμματος δεν χωρά παρερμηνείες: «Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο (...) κτίριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται. Ταυτόχρονα, προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Το ΚΚΕ κατήγγειλε τη στοχοποίηση των μεταναστών θυμάτων συνολικά στυγνής εκμετάλλευσης, υπερασπίστηκε τα δικαιώματά τους και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση, εξασφαλίζοντας καταρχήν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους. Κάλεσε τους φοιτητές να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο απ' την υπονόμευση και την κατάργηση. Τους εργαζόμενους συνολικά να μην παραπλανηθούν από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης.

Η προσπάθεια της «Αυγής» και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσουν τις θέσεις του ΚΚΕ με το αντιδραστικό παραλήρημα άλλων κομμάτων, που βάλλουν ενάντια στους μετανάστες και το άσυλο, συνιστά λαθροχειρία ολκής και μεθοδευμένη προσπάθεια να απαλλαγούν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους άλλους που συμπλέουν, όπως το περίφημο «Δίκτυο» εκπρόσωπος του οποίου στο παρελθόν είχε πει ότι κίνημα είναι η κουκούλα και η σπασμένη βιτρίνα, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, από τις ευθύνες τους στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και που βάζει σε κίνδυνο, μετανάστες και άσυλο. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το ΚΚΕ. Αυτοί που μετέφεραν τους μετανάστες στη Νομική αντικειμενικά, ανεξαρτήτως προθέσεων, πυροδότησαν μια συζήτηση και ενδεχομένως ενέργειες που δεν υπηρετούν ούτε τους μετανάστες, ούτε το άσυλο. Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτό δείχνει, αφού έριξε νερό στο μύλο όσων θέλουν να χτυπήσουν και το ένα και το άλλο.

Σε κάθε περίπτωση πάει πολύ η «Αυγή» και η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ. Είναι το ΚΚΕ αυτό που έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μεταναστών. Βρέθηκε δίπλα τους παντού όπου χρειάστηκε π.χ. στη Μανωλάδα, στη Μηχανιώνα, στα γκέτο της Αθήνας κ.α. Πρωτοστατεί στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ των μεταναστών, αλλά και σε δράσεις όπως η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, πολύγλωσσες εκδόσεις για τα δικαιώματά τους. Το κυριότερο, μάχεται για την οργάνωσή τους στα συνδικάτα τους, για την ταξική ενότητα και συμπόρευση Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Νομίζει πως θα «λερώσει» το ΚΚΕ και τους αγώνες του για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού, μέσα στις οποίες εντάσσεται και το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο έχει πολλές φορές εμπράκτως υπερασπιστεί, ακόμα και από προβοκάτσιες που είχαν την ανοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η δράση του ΚΚΕ για τους μετανάστες, βαθιά διεθνιστική και γι' αυτό επικίνδυνη για το σύστημα που λιβανίζει η «Αυγή», είναι αυτή που ενοχλεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αστοί, τα παπαγαλάκια και οι παραφυάδες τους, συμπεριλαμβανομένων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής», προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν, να τη συκοφαντήσουν και να τη φέρουν στα μέτρα της βαρβαρότητας που υπηρετούν, σε βάρος Ελλήνων και ξένων εργατών.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ