Σάββατο 6 Γενάρη 2001 - Κυριακή 7 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ο επίσημος «χαβάς» με το ευρώ

Σε επιχείρηση συσκότισης, εξαπάτησης και παραπλάνησης του ελληνικού λαού σχετικά με τις δραματικές συνέπειες που θα επέλθουν στη ζωή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με την έναρξη της επίσημης ένταξης στο ευρώ, επιδίδεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στην επιχείρηση αυτή, συνεργούς στις μεθοδεύσεις της βρίσκει ουσιαστικά και τα αλλά, έκτος ΚΚΕ, κόμματα της Βουλής, τα ΜΜΕ, τις οργανώσεις της οικονομικής ολιγαρχίας κλπ. Στα πλαίσια αυτών των κυβερνητικών μεθοδεύσεων ο Γ. Παπαντωνίου είπε ότι η ένταξη στην ΟΝΕ ανοίγει... «νέα εποχή» για τη χώρα μας, ενώ την Πέμπτη, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, οργάνωσε φιέστα, για το ίδιο ζήτημα. Τι σημαίνει όμως η «νέα εποχή» για τα λαϊκά στρώματα;

Παραπέρα πτώση του βιοτικού τους επίπεδου οι νέες «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, όπου οι εργαζόμενοι θα εργάζονται περισσότερο και θα αμείβονται λιγότερο. Ενταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΔΕΚΟ, κοινωνική ασφάλιση, παιδεία, υγεία, την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων της χώρας και τη γενικότερη παράδοση υπηρεσιών του δημοσίου στους ιδιώτες. Ανοδο της ανεργίας.

Η πτώση των επιτοκίων καταθέσεων ταμιευτηρίου και όλων των καταθετικών λογαριασμών γενικά, οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος ειδικά των αποταμιευτών. Οσο για τους αγρότες, το εισόδημά τους αναμένεται να μειωθεί από το σταδιακό περιορισμό των επιδοτήσεων, γεγονός που συμβάλλει στην επιτάχυνση του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Ταυτόχρονα η «νέα εποχή» σημαίνει νέα περίοδο άνθησης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ