Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρόωροι τελικοί

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη διοργάνωση του Κυπέλλου αφού σήμερα διεξάγονται τα δύο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης που κάλλιστα μπορεί να του δοθεί ο χαρακτήρας των πρόωρων τελικών. Σε δυο γήπεδα, στο ΟΑΚΑ όπου θα συναντηθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου θα αναμετρηθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, θα παιχθεί η πρώτη πράξη (αφού υπάρχει και ρεβάνς) των πιο σημαντικών αναμετρήσεων στη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι από τη συγκεκριμένη τετράδα (οι νικητές των οποίων θα παίξουν μεταξύ τους στα ημιτελικά) θα βγει και πιθανότητα ο κάτοχος του φετινού τροπαίου. Αν και σε πρώτη φάση οι σημερινοί γηπεδούχοι φαίνεται να έχουν το προβάδισμα στα προγνωστικά, κυρίως λόγω έδρας, εντούτοις όλοι συμφωνούν ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια - και ανεξαρτήτως συνολικής εικόνας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα - όλα είναι ανοιχτά.

ΠΑΟ - ΑΕΚ (21.00 CONΝ-Χ TV)

Mετά την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο (με την ΑΕΚ γηπεδούχο) οι συγκάτοικοι του ΟΑΚΑ τα ξαναλένε σήμερα σε ένα τελείως διαφορετικό τέμπο. Οι δεύτεροι της βαθμολογίας «πράσινοι» δείχνουν σιγά σιγά να ξεπερνούν την αγωνιστική κοιλιά του τελευταίου μήνα και να ξαναβρίσκουν ένα ρυθμό στην απόδοσή τους. Ιδιαίτερα ανεβασμένη αγωνιστικά όμως είναι και η ΑΕΚ, που μάλιστα προέρχεται από δύο εκτός έδρας νίκες για το πρωτάθλημα (με Σέρρες και Αστέρα Τρίπολης). Οι γηπεδούχοι θα παρουσιαστούν με εκπλήξεις στην αποστολή, αφού ο Γκοβού προστέθηκε στις γνωστές απουσίες των Σίλβα και Μπουμσόνγκ που επανήλθαν στις προπονήσεις αλλά κρίθηκαν ανέτοιμοι από τον Πορτογάλλο τεχνικό του «τριφυλλιού». Ο Τζόρβας που αρχικά είχε κοπεί και αυτός κλήθηκε εσπευσμένα αφού ο Φερνάντεζ παρουσίασε οίδημα στο γόνατο χτες το βράδυ. Απουσίες υπάρχουν και στους «κιτρινόμαυρους» με τον Μανόλο Χιμένεθ να στερείται των υπηρεσιών των Μανωλά, Γεωργέα, Γκέντζογλου, Καφέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (18.00 CONN-X TV)

Με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια ακόμη φορά τον παράγοντα έδρα, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα τέτοιο παιχνίδι που ζητάει τη νίκη και με σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς, ο Ολυμπιακός με ανεβασμένη ψυχολογία που του δίνει η κατοχή του ρετιρέ της βαθμολογίας, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δε θα έχει στην αποστολή τον Φουστέρ ωστόσο είδε με ικανοποίηση την επιστροφή του Μιραλάς στις προπονήσεις. Ο Ισπανός ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο καλό ρυθμό των τελευταίων αγωνιστικών και προσοχή στην άμυνα. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με καλή ψυχολογία ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στον Πειραιά έχοντας στο τσεπάκι και το πλεονέκτημα της ρεβάνς. Αυτό είναι που θέλουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο σήμερα οι παίκτες του «Δικεφάλου» με τον τεχνικό της ομάδας Μάκη Χάβο να ποντάρει πολλά στην καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ