Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Συνεχείς απειλές από τη Νότια Κορέα

Φιλειρηνιστές στη Νότια Κορέα διαδηλώνουν ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική της ηγεσίας της χώρας
Φιλειρηνιστές στη Νότια Κορέα διαδηλώνουν ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική της ηγεσίας της χώρας
ΣΕΟΥΛ.-- Υποκριτική έκκληση για «εθνική αλληλεγγύη» απηύθυνε χτες στο λαό του ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ, ισχυριζόμενος πως ο κίνδυνος προέρχεται τάχα από την «επιθετικότητα» της γειτονικής ΛΔ Κορέας, ενώ ο ίδιος φροντίζει σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ να πραγματοποιεί εδώ και μήνες επικίνδυνα στρατιωτικά γυμνάσια σε αέρα, θάλασσα και στεριά, ακόμη και σε διαφιλονικούμενες μεθοριακές περιοχές...

«Εάν φοβόμαστε τον πόλεμο δε θα μπορέσουμε ποτέ να τον αποτρέψουμε» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό του διάγγελμα ο πρόεδρος Λι. Στο μεταξύ χτες και ως τις 31 τρέχοντος μηνός ξεκίνησε νέος γύρος ναυτικών ασκήσεων σε 20 διαφορετικές περιοχές της Κίτρινης Θάλασσας.

Νωρίτερα, σχολιαστικό άρθρο της βορειοκορεατικής εφημερίδας «Ροντόνγκ Σινμούν» (όργανο του Κόμματος Εργατών Κορέας) επισήμανε πως οι συνεχείς κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Ν. Κορέας συνιστούν «επικίνδυνες στρατιωτικές προβοκάτσιες ...που εξαντλούν την υπομονή» της ΛΔ Κορέας. Επιπλέον, στις 25/12 αξιωματούχοι της ΛΔ Κορέας επισήμαναν σε δηλώσεις τους πως ΗΠΑ και Ν. Κορέα μπορεί να προκαλέσουν με τα συνεχόμενα γυμνάσια ακόμη και πυρηνικό πόλεμο.

Μέσα σε όλα αυτά, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στους υπουργούς Αμυνας Κίνας και Ν. Κορέας το Φλεβάρη στο Πεκίνο σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ