Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
Ξεκινούν επίσχεση εργασίας από αύριο
  • Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που παραμένουν απλήρωτοι, αρχίζουν από αύριο επίσχεση εργασίας
  • «Επιστολή προς τους γονείς» από «έναν - ακόμα απλήρωτο - αναπληρωτή του ΕΣΠΑ»

Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις απαράδεκτες συμβάσεις του ΕΣΠΑ
Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις απαράδεκτες συμβάσεις του ΕΣΠΑ
Αύριο Πέμπτη ξεκινά η επίσχεση εργασίας των απλήρωτων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σε αντίθεση με τις δυνάμεις του δικομματισμού στη ΔΟΕ που διαχωρίζουν τους εκπαιδευτικούς, καλεί να προασπίσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και προτείνει στα ΔΣ και τις ΓΣ την ανάγκη καθολικής κινητοποίησης, ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας και για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, για να παρθούν πίσω οι νέες συμβάσεις των αναπληρωτών με ΕΣΠΑ, άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους αναπληρωτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις και τονίζει ότι πρέπει «να προχωρήσουμε σε αγώνες που να αγκαλιάζουν όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

«Επιστολή προς τους γονείς»

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Αθήνας μοιράζεται «Επιστολή προς τους γονείς» που υπογράφει «Ενας - ακόμα απλήρωτος - αναπληρωτής του ΕΣΠΑ». Στην επιστολή σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Εδώ και τρεις μήνες κάνω με ευσυνειδησία τη δουλειά μου και αρνούνται να με πληρώσουν. Δε μου καταβάλλουν τα δεδουλευμένα μου, σε μένα και στους συναδέλφους μου αναπληρωτές.

Για να δίνουν τζάμπα λεφτά στους τραπεζίτες έχουν λεφτά, για τους δασκάλους των παιδιών σας όχι! Η υπομονή μόνο αυτούς εξυπηρετεί. Δε μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα. Γι' όλους αυτούς τους λόγους, συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη μαζί με το ΠΑΜΕ, ενάντια στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που υπογράφουν την εκτέλεσή μας, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και όλων των δικαιωμάτων που κάνανε τη ζωή μας απλώς υποφερτή. Και από την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη ξεκινάμε επίσχεση εργασίας ώσπου να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας.

Ξέρω πως με την απουσία μου από τη δουλειά το πρόγραμμα των παιδιών μου και το δικό σας θα αναστατωθεί. Ομως σας το ζητώ για χάρη των παιδιών: Σταθείτε δίπλα μας! Ολοι μαζί ενωμένοι! Ας συναντηθούμε στην απεργία με το ΠΑΜΕ κι ας πολεμήσουμε πλάι-πλάι. Ζητάμε:

-- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το λαό. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά του λαού μας. Ενα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά μας, όχι να καταρτίζει τους αυριανούς μισθωτούς δούλους. Οχι στο σχολείο της αγοράς.

-- Αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Είναι και δικά σας αιτήματα. Είναι αγώνας όλων μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Ολοι στην απεργία και σε όλα όσα θα ακολουθήσουν. Θα σας δω στο σχολείο και στους αγώνες μας».

Η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Αθήνας διοργάνωσε σύσκεψη το περασμένο Σάββατο, όπου εκπαιδευτικοί που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις συζήτησαν για τη δράση ενάντια στην πολιτική που τους έχει αφαιρέσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ