Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα Μπάγεβιτς στον ΠΑΟΚ

Την πρώτη προπόνηση με τη νέα ομάδα του έκανε στη Θεσσαλονίκη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που χτες το πρωί ξεκίνησε στο γήπεδο της Τούμπας με την ασπρόμαυρη στολή την καινούρια θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο τρίτο μεγάλο προπονητικό βήμα της καριέρας του, μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, άρχισε και επίσημα την πολυσυζητημένη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Εξω από το γήπεδο της Τούμπας, τον Μπάγεβιτς περίμεναν λιγοστοί φίλαθλοι της ομάδας, που τον επευφήμησαν, ενώ ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία και φυσικά δημοσιογράφοι.

Η προπόνηση ξεκίνησε στις 11 στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά λίγο πριν αρχίσει ο Μπάγεβιτς απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων: «Είναι η πρώτη μου μέρα στην Τούμπα σαν νέου προπονητή της ομάδας. Το πρώτο που έκανα ήταν να γνωριστώ με τα παιδιά. Εχουμε πολλές μέρες μπροστά μας και θα κάνουμε πολλές προπονήσεις μέχρι να γνωρίσω το υλικό όπως θέλω. Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει καλό υλικό, πολύ καλούς παίκτες και το έχει δείξει. Μπορεί να πάει ψηλότερα από εκεί που βρίσκεται. Εχουμε το χρόνο μπροστά μας. Θέλω να κάνω τον ΠΑΟΚ να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να τον χαίρονται οι φίλαθλοι όπου και να παίζει. Να τον χαίρονται και οι φίλαθλοι αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που θα παίζουν», είπε ο νέος προπονητής του «δικεφάλου».

Φυσικά λόγο για τη νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα τους είχαν και οι ποδοσφαιριστές, που γνώρισαν από κοντά για πρώτη μέρα το νέο τους προπονητή. Ο Σπύρος Μαραγκός μίλησε για την αλλαγή αυτή και είπε: «Είναι ένα καινούριο ξεκίνημα και πιστεύω πως θα είναι ξεκίνημα καλής πορείας για την ομάδα μας. Οι αλλαγές προπονητών δεν είναι ό,τι καλύτερο όταν συμβαίνουν στα μέσα μιας περιόδου, καμιά φορά αυτό όμως το επιβάλλουν οι συνθήκες και οι διοικήσεις. Τις συνθήκες τις κρίνουν οι διοικήσεις και έτσι έκρινε και η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τον ξέραμε ως αντίπαλο τώρα όμως θα τον γνωρίσουμε σαν προπονητή μας».

Μετά την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην πρώτη αυτή προπόνηση του 2000 για τον ΠΑΟΚ, το εντυπωσιακότερο «παρών» ήταν αυτό του Βασίλη Μπορμπόκη. Ο Σερραίος μεσοαμυντικός τόνισε: «Πιστεύω πως είναι ένα καινούριο ξεκίνημα αυτό που κάνει η ομάδα, συμπτωματικά με την είσοδο της νέας χιλιετίας, και είμαι αισιόδοξος γι' αυτό, όπως και κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Πιστεύω πως θα τα πάμε καλά, με την προϋπόθεση πως θα δουλέψουμε όπως ακριβώς πρέπει».

Ο Μπορμπόκης αναφέρθηκε και στις κατά καιρούς προοπτικές μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ: «Την πρώτη φορά που γεννήθηκε θέμα μεταγραφής μου στον ΠΑΟΚ ήταν επί εποχής του κ. Βουλινού, αλλά τα χρήματα που απαιτούνταν για τη μετακίνησή μου θεωρήθηκαν πολλά από τον τότε πρόεδρο της ομάδας κι έτσι η μεταγραφή μου ναυάγησε. Την επόμενη φορά ήταν πριν φύγω για τη Σέφιλντ, αλλά και πάλι δεν καρποφόρησε η μετακίνησή μου στον ΠΑΟΚ αν και θα έπρεπε να ευχαριστήσω τον κ. Ορφανό για τη διάθεση που έδειξε να με φέρει στον ΠΑΟΚ. Τώρα έγινε η μεταγραφή γιατί το ήθελαν όλοι. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο κ. Μπάγεβιτς και εγώ ο ίδιος».


Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ