Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το δικαίωμα στις δωρεάν μεταφορές

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Αχαΐας έκανε την προηγούμενη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο και με φοιτητές και σπουδαστές, απαιτώντας δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές. Από τη συνάντηση με το νομάρχη, στην οποία συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΚΤΕΛ Πάτρας, επιβεβαιώθηκε ο ρόλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των τοπικών εκπροσώπων τους, που ...δηλώνουν αδυναμία να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των νέων που σπουδάζουν.

Σημειώνεται ότι το εισιτήριο είναι 1 ευρώ για τους φοιτητές και σπουδαστές και αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 ευρώ με το νέο χρόνο.

Σε παρέμβασή της για το θέμα, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρεται στις ευθύνες των κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι και η τωρινή «κρατά σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα τις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ την ίδια ώρα κόβει επιπλέον δαπάνες από τις επιδοτήσεις για τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια. Ουσιαστικά διατηρεί την κερδοφορία των ιδιωτικών αστικών ΚΤΕΛ, την ώρα που περιορίζει τις δυνατότητες των φοιτητών και των μαθητών να μετακινούνται με τα λεωφορεία.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι αναγκαιότητα και η μόνη λύση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών είναι η δημιουργία Ενιαίου Αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, που θα είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό τον τομέα», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΝΕ του ΚΚΕ και καλεί τις πρυτανικές αρχές να πάρουν θέση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ