Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Να γίνει πιο ισχυρό το χαστούκι

Η αστική τάξη αξιώνει και διατάσσει. Προσδιορίζει με ακρίβεια το πολιτικό πρόγραμμα των κομμάτων που δουλεύουν για το συμφέρον της. Την ώρα που η κυβέρνηση διατείνεται πως οι εκλογές γίνονται για να επικρατήσει η πρόοδος ή η συντήρηση, η αστική τάξη - μέσα από τις εφημερίδες της - κάνει καθαρό πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει πιο ισχυρή από τις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα, να στηριχτεί στην εφαρμογή της πολιτικής της, για να εξασφαλιστούν ακόμα πιο φτηνοί εργάτες, εργάτες - λάστιχο και τζάμπα. Αξιώνει να αρθούν οι καθυστερήσεις που θα σπρώξουν ακόμα περισσότερο ζεστό κρατικό χρήμα στα ταμεία των καπιταλιστών. Η αστική τάξη ψηφίζει! Σήμερα ΠΑΣΟΚ, όπως χτες ΝΔ, όπως αύριο, όποιο πολιτικό σχήμα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της.

Η ψήφος που δίνει η αστική τάξη, για τους ακριβώς αντίθετους λόγους, πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για τον καθένα που παθαίνει από την πολιτική που επιβάλλει η αστική τάξη. Και αυτός από τα λαϊκά στρώματα που ψήφισε την πρώτη Κυριακή ΠΑΣΟΚ, και αυτός που ψήφισε ΝΔ, έχουν ακόμα και τώρα την ευκαιρία να διορθώσουν την ψήφο τους. Να καταψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αδύναμοι αύριο. Να μην μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μιλά για έγκριση της πολιτικής της, να μην μπορεί η ΝΔ να εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση για την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής. Ο κάθε ψηφοφόρος ας διαλέξει τον τρόπο που θα το κάνει (λευκό ή άκυρο), το διά ταύτα το βράδυ της Κυριακής πρέπει να είναι μαύρο και στους δύο, πιο ισχυρό ΚΚΕ! Πρέπει να δηλωθεί ακόμα πιο κατηγορηματικά ότι τα λαϊκά στρώματα τραβάνε άλλο δρόμο.

Οι σημερινοί εργαζόμενοι, επειδή «και γράμματα γνωρίζουν», ξέρουν τι έρχεται να συναποφασίσει η τρόικα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη.

Οταν, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ λέει στο νέο παιδί «ξέχνα την ανεργία, το ΚΚΕ είναι ο αντίπαλος», πρέπει να πάρει απάντηση.

Οταν το ΠΑΣΟΚ λέει στον γέροντα «ξέχνα τη σύνταξη που σου άρπαξα, το ΚΚΕ είναι ο εχθρός», πρέπει να πάρει απάντηση.

Οταν το ΠΑΣΟΚ λέει στη νοικοκυρά «ξέχνα τις τιμές στη λαϊκή, το ΚΚΕ είναι ο κίνδυνος», πρέπει να πάρει απάντηση.

Οταν το ΠΑΣΟΚ λέει στον εργάτη «ξέχνα ό,τι σου άρπαξα για να το δώσω στο αφεντικό σου, το ΚΚΕ είναι ο αντίπαλος», πρέπει να πάρει απάντηση.

Ο κατάλογος αυτών που έχουν πάθει από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, πιστό αντίγραφο της πολιτικής της ΝΔ, μπορεί να μακρύνει: Ειδικά από αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, κάθε κατηγορία πληθυσμού που έχει χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια» και μπορεί εύκολα να ανακαλέσει στη μνήμη ότι μόνο το ΚΚΕ από το 1992, μ' αφορμή την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, έδειξε τον αντίπαλο, κι από τότε απέδειξε ότι η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου έκαναν τα πάντα ώστε τεράστιος πλούτος να περάσει σε μια χούφτα καπιταλιστές σε βάρος όσων ζουν από τη δουλειά τους.

Να το ξαναπούμε: Οι εργαζόμενοι «και γράμματα γνωρίζουν», και άρα όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι όσο πιο αδύναμοι είναι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα που έρχεται.

Δείγμα αυτής της συνείδησης καταγράφηκε στο αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής. Και πολλά δείχνουν ότι και αυτήν την Κυριακή το χαστούκι για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μπορεί να γίνει ισχυρότερο.

Αυτή η βεβαιότητα «έβγαλε απ' τα ρούχα του» το ΠΑΣΟΚ, έτσι που γυμνό πλέον άρχισε να περιφέρει το αντικομμουνιστικό σαρκίο του στις δημοσιογραφικές ρούγες.

Για τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων η απάντηση πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρή: Να πέσουν και οι δύο. Να καταμετρηθεί ακόμα μικρότερος αριθμός ψήφων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ στην πράξη. Με αρχή τα συλλαλητήρια της Δευτέρας που οργανώνει το ΚΚΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις. Για να δοθεί μήνυμα στην κυβέρνηση, στην τρόικα, συνολικά στην αστική τάξη, ότι κανείς δε θα βάλει το κεφάλι του στον ντορβά.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-04-04 00:00:00.0)
Κανένας εκβιασμένος(2011-11-01 00:00:00.0)
Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα(2009-10-09 00:00:00.0)
Στην κάλπη σκεφτείτε την επόμενη μέρα(2009-09-27 00:00:00.0)
Πέρνα απέναντι(2007-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ