Κυριακή 7 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Καμία υποταγή - «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εμπιστευθείτε μας! Μ' αυτή τη λέξη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθύνθηκε στο λαό της Αθήνας στη συγκέντρωση στις 3-11-2010 στο Πεδίον του Αρεως. Ηταν μια δήλωση προς τον ελληνικό λαό ότι κι αν οι πολιτικοί του ταγοί των αστικών κομμάτων τον εγκαταλείπουν ζητώντας του υποταγή σε νέους δυνάστες να θυμάται ότι αυτοί που ουδέποτε τον εγκατέλειψαν είναι πάντα εδώ. Οπως τότε το 1940 στάθηκε μαζί του στον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στους σιδερόφραχτους στρατοκράτες έτσι και τώρα τον καλεί σε αγώνα απέναντι στους μαυροφορεμένους τοκογλύφους. Η Ελλάδα είναι υπερβολικά μικρή για να πεθάνει κι οι τοκογλύφοι είναι υπερβολικά μεγάλοι για να νικήσουν. Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ με τη φωνή της Γραμματέα του κάλεσε τους Ελληνες να κοιτάξουν μέσα στην ψυχή τους και να θυμηθούν την ιστορία τους. Να θυμηθούν μέρες θεών και ηρώων με την πιο ταιριαστή λέξη στο νου και στην καρδιά τους το ΟΧΙ. Να θυμηθούν επίσης Εφιάλτες και Κερκόπορτες, Πηλιογούσηδες και Τσολάκογλου για να ελέγχουν την εσωτερική τους ισορροπία.

Η φωνή του ΚΚΕ ήταν η φωνή της εργατικής πατρίδας των Ελλήνων, ήταν η φωνή του έθνους των Ελλήνων. Αυτό το κάλεσμα προσμένουν για δικό τους οι εργαζόμενοι του χεριού και του πνεύματος, της πόλης και του χωριού, του εργοστασίου και του χωραφιού. Αυτό προσμένουν κι οι οραματιστές της επιστημονικής έρευνας και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας. Είναι το πάνδημο κάλεσμα της ελληνικής ψυχής, της ανθρώπινης ψυχής. Οι αστοί ταγοί του αστικού κράτους μπορούν ελεύθερα να υποταχθούν στα εταιρικά τους συμφέροντα μαζί με τους ξένους τοκογλύφους. Είναι άλλωστε κάτι που τους ταιριάζει τώρα και ιστορικά. Είναι η ελληνική αστική τάξη η εθνικά ύποπτη τάξη, η εθισμένη στη βούτα και στην αρπαχτή. Η προσκυνημένη στα ξένα συμφέροντα και στην παλατιανή καμαρίλα. Τώρα που ένιωσε δυνατή να γίνει ισότιμος εταίρος με τους παραδοσιακούς ευρωενωσίτικους ιμπεριαλιστές τοκογλύφους προσφέρει τον ελληνικό λαό ως τιμάριο στο εταιρικό τραπέζι ζητώντας του να υποταχθεί στα συμφέροντα των πλουτοκρατών, ντόπιων και ξένων. Ομως, αυτή η υποταγή δείχνει να μην έρχεται. Αργά αλλά σταθερά η αποστροφή κι η αγανάκτηση μεταβάλλεται σε ελπίδα κι αγωνιστική απαντοχή.

Ο σύγχρονος τσιφούτης αποθησαυριστής, ο μαυροντυμένος τοκογλύφος συνεχιστής των «πουρκουά» και των «χοετζόλερν», καταλαβαίνει ότι τα πράγματα με τους Ελληνες δε θα 'ναι απλά κι αισιόδοξα όσο του τα λένε οι γενίτσαροι εταίροι του. Μέσα από τον απλωμένο βούρκο της αστικής δημοκρατίας και σε πείσμα ξεπροβάλλει ένα κόκκινο γαρίφαλο μιας Λαϊκής Συσπείρωσης να λέει στους Ελληνες με τη φωνή της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα: Εμπιστευθείτε μας. Είναι η φωνή των εργαζομένων Ελλήνων αυτή, είναι η δική τους φωνή.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ