Κυριακή 7 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Μεγαλύτερος από τις προβλέψεις ήταν ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη βδομάδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ανάκαμψη αφορά μόνο στα κέρδη του κεφαλαίου. Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 20.000, στις 457.000, έναντι 437.000 την αμέσως προηγούμενη βδομάδα. Οι ειδικοί εκτιμούσαν τον αριθμό αυτό στις 442.000. Στο μεταξύ παραμένει σταθερός ο ρυθμός των απολύσεων.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΛΙΤΟΤΗΤΑ Ο προϋπολογισμός του 2011 της Ιρλανδίας, ο οποίος θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας που ανέρχονται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μειωθεί το έλλειμμα περίπου στο 9,5% του ΑΕΠ έναντι του περίπου 32% που είναι το τρέχον έτος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν. Ο προϋπολογισμός του 2011 θα σημαδέψει την υλοποίηση ενός σχεδίου λιτότητας 15 δισ. ευρώ για μια τετραετία, που αποβλέπει στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014.

ΗΠΑ - ΟΜΟΛΟΓΑ Η ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Fed αποφάσισε να συμπεριλάβει σταδιακά στο χαρτοφυλάκιό της αμερικανικά κρατικά χρεόγραφα αξίας 600 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια «αναθέρμανσης», άμεσα, της ομοσπονδιακής οικονομίας. Πρόκειται, σχολιάζουν οι αναλυτές, για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση της Fed μετά το κορύφωμα της πρωτόγνωρης μεταπολεμικά κρίσης, που βύθισε το '08 και τμήμα του '09 την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ