Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζει το αντικομμουνιστικό τροπάρι η ΕΡΤ

Οταν ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, όχι μία άλλα πολλές φορές, είναι φανερό ότι θέλει να επιδείξει την ασυδοσία του και να επιβάλλει την ατιμωρησία του. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει για την κρατική τηλεόραση που συνεχίζει τον αντικομμουνιστικό κατήφορο (τελευταίο δείγμα προχτές το βράδυ στη ΝΕΤ) με το γνωστό μοτίβο της παραχάραξης της ιστορίας και της εξίσωσης του σοσιαλισμού με το φασισμό. Οχι τυχαία, η δήθεν ευαισθησία της «δημόσιας» τηλεόρασης για την ιστορία εκδηλώνεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής για την τοπική διοίκηση.

Ετσι η ΝΕΤ προχτές τα μεσάνυχτα «φιλοξένησε» δύο «ντοκιμαντέρ» του βρετανικού BBC, με τίτλο «Μεγάλες πολιτικές δολοφονίες», βγαλμένα από τα ντουλάπια των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας. Αφορούσαν την δολοφονία του Τρότσκι στο Μεξικό τον Αύγουστο του 1940 και την πτώση του αεροσκάφους και το θάνατο του Πολωνού στρατηγού και πρωθυπουργού της εξόριστης κυβέρνησης της Πολωνίας Βλαντισλάβ Σικόρσκι τον Ιούλη του 1943. Και τα δύο βεβαίως με μια κατάληξη: ένοχος η Σοβιετική Ενωση και ο ηγέτης της εκείνη την περίοδο ο Ι.Β. Στάλιν. Στο δεύτερο υποτίθεται ντοκιμαντέρ, ανακατεύεται για άλλη μια φορά και η γκεμπελικής κατασκευής υπόθεση του Κατίν, της δολοφονίας χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών και πολιτών, που διέπραξαν οι Ναζί το 1940 και απέδωσαν στους Σοβιετικούς, μετά την ήττα τους το 1943 στο Στάλινγκραντ. Αυτή η προβοκάτσια υιοθετήθηκε από σύσσωμους τους ιμπεριαλιστές και αναπαράγεται ως σήμερα.

Θυμίζουμε ότι στις 24 Οκτώβρη, προβλήθηκε από την ΕΤ1 ένα κατασκεύασμα της σημερινής φιλοναζιστικής κυβέρνησης της Λετονίας που αναφέρονταν στο «δολοφόνο δικτάτορα Στάλιν», που «συνεργαζόταν με τον Χίτλερ και παρέδωσε στους Ναζί χιλιάδες εβραίους, στο "Κατίν" και στα εκατομμύρια παιδιά - ζητιάνους που σκότωνε όπως και τα 20 εκατομμύρια πολιτών».

Οταν το ΚΚΕ βγήκε και κατήγγειλε αυτή την αισχρή προπαγάνδα και παραχάραξη της ιστορίας και την αντικομμουνιστική φρενίτιδα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνοι της ΕΡΤ απάντησαν ότι «το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ απηχεί την άποψη του δημιουργού του και για κανένα λόγο η ΕΡΤ δεν ταυτίζεται με αυτό. Οι τυχόν ανακρίβειες, υποκειμενικές κρίσεις, διαστρεβλώσεις ιστορικής αλήθειας ή ακραίες θεωρήσεις βαρύνουν αποκλειστικά τους συντελεστές της συγκεκριμένης παραγωγής».

Τέτοιος θράσος. Το εν λόγω κατασκεύασμα όχι μόνο υιοθετείται από την ΕΡΤ αλλά αναπαράγεται, προβάλλεται και αξιοποιείται ποικιλοτρόπως και μάλιστα το τροπάρι του χυδαίου αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορίας επαναλαμβάνεται με μεγάλη συχνότητα. Μόνο τις τελευταίες μέρες 3 τέτοια κατασκευάσματα (24/10, 26/10 και 2/11) βγήκαν στον αέρα.

Είναι φανερό ότι η ανυποληψία των κυβερνώντων ιθυνόντων της κρατικής τηλεόρασης, που κρύβονται πίσω από τη δήθεν «μη ταύτιση της ΕΡΤ» και το παίζουν «Πόντιοι Πιλάτοι», δείχνει συνειδητή επιλογή στον αντικομμουνιστικό κατήφορο αλλά και ταυτόχρονα φόβο. Εκφράζει το φόβο των αστών για την τεράστια προσφορά που είχε και έχει ο σοσιαλισμός, η πρώτη απόπειρα του ανθρώπου να οικοδομήσει τη μη εκμεταλλευτική κοινωνία στον 20ό αιώνα. Στο πρόσωπο του Στάλιν, ως γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης, χτυπιέται η περίοδος που μπήκαν οι βάσεις για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Οχι τυχαία προβάλλονται «ντοκιμαντέρ» όπου ηρωοποείται ο Τρότσκι, που αξιοποιήθηκε στο έπακρο και ενισχύθηκε πολύμορφα από το διεθνή ιμπεριαλισμό για να χτυπηθεί το πρώτο εργατολαϊκό κράτος στον κόσμο, η ΕΣΣΔ.

Ας αφήσουν τη σάπια προπαγάνδα οι ιθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης που έχει στόχο ο λαός να εγκλωβιστεί στο μονόδρομο της στρατηγικής του κεφαλαίου, στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Στην πραγματικότητα θέλουν να αποφύγουν όπως «ο διάολος το λιβάνι», οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, οι νεότερες γενιές αξιοποιώντας τη μελέτη της ιστορίας, να βγάλουν συμπεράσματα και για το σήμερα. Κύριος στόχος αυτής της τακτικής είναι ακριβώς να μην μπορέσουν μεγάλα τμήματα του λαού να φτάσουν στο άκρως διαπαιδαγωγητικό δίδαγμα ότι οι λαοί μπορούν να αμφισβητήσουν και να ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων.

Αυτός είναι ο φόβος των αστών. Αυτό επιχειρεί και η φιλομονοπωλιακή κρατική τηλεόραση όπως και τα άλλα ΜΜΕ των μεγαλοκαπιταλιστών. Στο χέρι του λαού είναι ο φόβος αυτός να τους γίνει καθημερινός εφιάλτης.


Δ. ΚΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ