Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τραγικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς

Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε άνθρωποι προχτές αργά το βράδυ στην εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, μεταξύ των οποίων και δυο μικρά παιδιά, όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με βυτιοφόρο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη στροφή των Σισσών, ενώ οι αιτίες του δυστυχήματος παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες από την αστυνομία. Να αναφέρουμε ότι νεκροί ανασύρθηκαν ο Ελληνας οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου καθώς επίσης μια 57χρονη, μια 35χρονη, ένα κοριτσάκι 10 ετών και ένα αγοράκι 4 ετών υπήκοοι Ρωσίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στο οδικό δίκτυο της Κρήτης χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω της άθλιας κατάστασης που βρίσκεται και της έλλειψης δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να παραδοθεί σε ιδιώτες.

Γεγονός που κατατάσσει το Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης στα τέσσερα πρώτα πιο φονικά τμήματα των εθνικών αξόνων της χώρας.

Για το τραγικό δυστύχημα, με δήλωση του, ο υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφερειάρχης Κρήτης, Στέλιος Ορφανός, τόνισε ότι οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται στο Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) όπως σήμερα με το τραγικό δυστύχημα υπογραμμίζουν τις εγκληματικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε ως κυβέρνηση είτε ως Περιφέρεια και Δήμους, που άφησαν το δρόμο να φτάσει σε αυτό το χάλι χωρίς να διαθέσουν τα απαραίτητα κονδύλια από τις δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη θέση τους να δοθεί η κατασκευή και η εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Και ακολούθως προσθέτει: «Δεν είναι τυχαία η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ώστε να προχωρήσει άμεσα η λειτουργία της εταιρείας "Αναπτυξιακές Υποδομές Κρήτης ΑΕ" που θα αναλάβει το οδικό δίκτυο της Κρήτης παραδίδοντας τα δημόσια έργα στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση του κατασκευαστικού κεφαλαίου, με πρόσχημα τη δήθεν έλλειψη κρατικών κονδυλίων. Καλούμε το λαό της Κρήτης να αποδοκιμάσει τους εμπνευστές τέτοιων έργων, μέσω των οποίων γίνεται θύμα πολλαπλής εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ