Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΣΑΚ
Σε κοινή γραμμή Ομοσπονδία-επιχειρηματίες

Ενωμένοι για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους αλλά και ενάντια στον κοινό...εχθρό (βλ. παίκτες) είναι η Ομοσπονδία μπάσκετ και οι επιχειρηματίες όπως προέκυψε από την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ . Το «παρών» στο ραντεβού έδωσαν το προεδρείο της ΕΟΚ, οι ιδιοκτήτες 13 ΚΑΕ, μια και απουσίασε του Περιστερίου (λόγω της κηδείας του παλιού παίκτη της ομάδας Νίκου Φάσουρα που έφυγε πρόωρα από την ζωή) και οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ (αρμόδια αρχή της Α1).

Ομοσπονδία, ΕΣΑΚΕ και ιδιοκτήτες των ΚΑΕ κάλεσαν τον ΠΣΑΚ σε ...διάλογο («ειλικρινή» όπως τον χαρακτηρίζουν) με την προϋπόθεση όμως οι παίκτες να σταματήσουν την απεργία . Τόσο όμως στην ανακοίνωση που εξέδωσαν όσο και στις δηλώσεις των παραγόντων μετά την σύσκεψη, δεν λείπουν οι βαριές εκφράσεις κατά των παικτών. Για «κάποιους που προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν το άθλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση στην οποία γίνονται γνωστές και οι αποφάσεις της σύσκεψης που είναι:

«1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικά, όσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες».

Μια ...γροθιά για τα συμφέροντα

Την ενότητα Ομοσπονδίας-Επιχειρηματιών παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλος που σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη έκανε λόγο για «μια γροθιά».

«Είμαστε όλοι μια γροθιά και έτσι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος και ενδεχομένως αυτές που θα έρθουν στο μέλλον. (...) . Παρόλες τις ύποπτες επιθέσεις που δεχόμαστε και σε όσους έπεσαν στην λούμπα να προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να βγάλουν τα μάτια τους, εμείς απαντάμε ότι είμαστε ενωμένοι...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις των επιχειρηματιών. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Θανάσης Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε ότι παρά τις εσωτερικές διαφωνίες υπάρχει ενότητα όσον αφορά τα συμφέροντα , έκανε για άλλη μια φορά λόγο για αυτούς που πληρώνουν χαρακτηρίζοντας εξτρεμιστές τους παίκτες και ότι «πουλάνε μούρη» ενώ εξέφρασε και την εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Γ. Βασιλακόπουλου. Για απεργία που στρέφεται ενάντια στο μπάσκετ αλλά και στους χορηγούς, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ